Experiment inedit de relaxare, în plină răspândire a tulpinii Delta. Singapore nu mai numără cazurile noi de Covid

Singapore propune un model surprinzător de relaxare în plină răspândire a tulpinii Delta a coronavirusului. Nu va mai număra cazurile de Covid și va permite călătoriile fără carantină și adunările.

30 iun. 2021, 10:43
Experiment inedit de relaxare, în plină răspândire a tulpinii Delta. Singapore nu mai numără cazurile noi de Covid

Acest experiment de relaxare, propus de trei membri ai grupului de lucru Covid-19 din Singapore ar elimina restricțiile și ar permite revenirea la călătoriile fără carantină și reluarea adunărilor mari. Singapore intenționează chiar să nu mai numere cazurile zilnice de Covid, potrivit celui mai important ziar din ţară, The Strait Times.

Vestea proastă este că Covid-19 poate să nu dispară niciodată. Vestea bună este că este posibil să trăim normal cu el în mijlocul nostru. Putem transforma pandemia în ceva mult mai puțin amenințător, cum ar fi gripa  sau varicela și să ne continuăm viața„, au transmis într-o declaraţie comună ministrul comerțului din Singapore, Gan Kim Yong, ministrul finanțelor, Lawrence Wong, și ministrul sănătății, Ong Ye Kung.

Pe măsură ce tot mai mulți oameni se vaccinează, modul în care Singapore monitorizează zilnic numărul de infecții Covid-19 se va schimba. Urmând o strategie similară cu modul în care urmărește infecțiile gripale, cei care se îmbolnăvesc grav sau pe cei care sunt în unitățile de terapie intensivă vor fi monitorizaţi. De asemenea, persoanelor infectate li se va permite să se recupereze acasă.

Citeşte şi Singapore construieşte un smart city eco de 42.000 de locuinţe FOTO

Cu variante noi, potențial mai contagioase, miniștrii au spus că ar putea fi nevoie de noi etape de vaccinare în viitor și au sugerat instituirea unui „program de vaccinare pe mai mulți ani”. Deși testarea și supravegherea vor fi în continuare necesare, se propune efectuarea de teste în cazuri punctuale, cum ar fi înainte de evenimente mari sau la reîntoarcerea din călătoriile în străinătate. Vor fi lansate metode mai rapide și mai ușoare de testare, deoarece testele PCR durează prea mult pentru a oferi rezultate.

În timp, vor fi disponibile mai multe tratamente pentru Covid-19, care se referă la terapii eficiente în tratarea bolnavilor critic și accelerează recuperării după boală, precum și reducerea severității bolilor. Totodată, oamenii sunt îndemnați să fie atenți la igienă și să evite să se întâlnească cu grupuri mari, dacă se simt rău.

Citeşte şi Marea Britanie amână cu o lună ridicarea restricţiilor