Experiment inedit! Primul transplant de ochi bionici

Publicat: Duminică, 09 August 2015 11:02 // Actualizat: Duminică, 09 August 2015 11:02 // Sursa: www.noobz.ro

12 persoane nevăzătoare, sau aproape nevăzătoare, se bucură de acum de transplantul de ochi bioniciPersoanele cu acest implant au acum capacitatea de a distinge lumina de întuneric şi pot recunoaşte forma obiectelor din spectrul lor vizual. 

Totuşi, viziunea artificială este, de asemenea, distorsionată în anumite moduri, spune Geoffrey Boyton, profesor de psihologie la Universitatea din Washington.

Potrivit Noobz.ro, noi imagini simulatoare pe calculator, bazate pe rapoartele de la persoane cu implant de retină, ne arată cum răspund celulele de pe retină la semnalele electrice, ilustrând aceste distorsiuni, spune Boyton, care a condus cercetarea, împreună cu Ione Fine, coleg de la Universitatea din Washington şi profesor de psihologie.

Această informaţie ne poate servi ca bază pentru viitor, modele mult mai avansate putând ajuta inginerii în tehnologie să dezvolte o nouă generaţie de dispozitive cu o şansă mult mai bună de a reda vederea reală.

Singurul implant de retină autorizat este un dispozitiv numit Argus II, conceput de compania Second Sight. A fost utilizat pentru a trata pacienţi cu retinită pigmentară, o boală caracterizată de degenerarea fotoreceptorilor, celulele din retină care sunt sensibile la lumină. 

Citeşte mai departe pe Noobz.ro .

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 aug 11:17
Votează email 0 email
...lumina de întuneric şi pot recunoaşte forma obiectelor din spectrul lor vizual. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H