Experimentul care arată cât de apreciate sunt femeile mai plinuţe în comparaţie cu cele slabe

Importanţa siluetei şi a greutăţii, prejudecăţile pe care le au unele persoane faţă de femeile cu câteva kilograme în plus, dar şi problema stimei de sine au determinat o jurnalistă americană să îşi facă două profiluri care o înfăţişează la greutăţi diferite pe un site de întâlniri. Rezultatele experimentului au bucurat-o.

07 mart. 2016, 11:48
Experimentul care arată cât de apreciate sunt femeile mai plinuţe în comparaţie cu cele slabe

Problema greutăţii este unul din cele mai comune motive pentru care oamenii crează profiluri cu poze false pe site-urile matrimoniale, temându-se că nu vor fi consideraţi atrăgători, scrie publicaţia online „Bustle”, citată de arq.ro.

Pentru a testa această ipoteză, jurnalista Yvette Caster a creat două profiluri de întâlniri care o înfăţişau la greutăţi diferite. Cum greutatea sa a variat întotdeauna, în pozele de pe un profil Caster purta mărimea 38, iar în pozele de pe celălalt purta 46. Scopul experimentului a fost, potrivit femeii, să afle dacă bărbaţilor le plac femeile plinuţe, iar rezultatul a fost surprinzător.

În decursul a cinci zile, pe profilul pe care apăreau poze cu ea slabă, purtând mărimea 38, Yvette Caster a primit 36 de mesaje, 211 aprecieri şi 210 vizualizări. De cealaltă parte, profilul pe care apăreau poze cu ea purtând mărimea 46, a strâns 18 mesaje, 74 de aprecieri şi 81 de vizualizări. De reţinut este faptul că aproape toate persoanele care au intrat pe profilurile matrimoniale al jurnalistei au apreciat ce au văzut, indiferent de numărul kilogramelor sau măsura hainelor.

Conţinutul mesajelor şi nivelul de atractivitate al bărbaţilor care au contactat-o nu a variat foarte tare de la un profil la altul, dovadă că o femeie plinuţă nu este neapărat considerată neatractivă şi nedemnă de dragostea şi atenţia celor din jur, potrivit femeii.

„Indiferent de greutatea mea, am încredere în mine şi în corpul meu. Cel mai bine este să fii mulţumit de tine însuţi. Poate vei avea norocul să găseşti o persoana căreia îi va plăcea acea versiune a ta al fel de tare cât îţi place ţie „, a declarat Caster, fiind de părere că stima de sine o transformă într-o persoana plăcută.

Citeşte şi Vârsta medie la nuntă. La câţi ani se căsătoresc românii