Experţii anunţă că va cădea şi Kievul în câteva ore. Lupte grele în regiunea Sumi din Ucraina. VIDEO

Aliații occidentali cred că Rusia va captura Kievul în câteva ore. Rușii au preluat controlul în sudul Ucrainei, Cernobîl și Insula Șerpilor.

25 feb. 2022, 00:44

Război în Ucraina. Rusia a lansat „în total peste 160 de rachete pentru lovituri aeriene”, a declarat joi un înalt oficial american al apărării, citat de CNN. Cele mai multe dintre rachete sunt „rachete balistice cu rază scurtă de acțiune”, dar toate loviturile aeriene includ un „amestec de rachete cu rază medie de acțiune și de croazieră”, a spus oficialul.

Cel puţin 57 de oameni ucişi şi alţi 169 răniţi în urma atacurilor lansate de Rusia, a anunţat un oficial ucrainean citat de CNN

CNN: Toţi locuitorii din Kiev sunt sfătuiţi să caute adăposturi subterane. Sirenele anunţă primul atac aerian
Sunt 57 de persoane ucise şi alte 169 rănite ca urmare a atacurilor forţelor ruseşti, a declarat ministrul ucrainean al Sănătăţii Viktor Lyaşko.

El a afirmat la canalul 1+1 TV că spitalele şi personalul medical au fost ţinta atacurilor joi, inclusiv în Avdiivka şi Vuhledar în Doneţk, fiind înregistrate victime.

 

Macron a vorbit la telefon cu Putin şi i-a cerut acestuia încetarea imediată a ofensivei. Kremlinul spune că a fost “o discuţie serioasă şi sinceră”

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a contactat telefonic, joi, pe liderul rus Vladimir Putin, pentru a cere încetarea imediată a ofensivei armatei Rusiei în Ucraina, a anunţat preşedinţia Franţei, potrivit Le Figaro.

“După ce a vorbit cu preşedintele ucrainean şi consultându-l pe acesta, preşedintele l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a cere încetarea imediată a operaţiunilor militare ale Rusiei, amintind că Rusia se expune unor sancţiuni masive”, a precizat Palatul Elysee.

Război în Ucraina. O rachetă a aterizat în dormitorul unui ucrainean din Harkov
La rândul său, Kremlinul a anunţat că discuţia telefonică dintre cei doi lideri a fost una “serioasă şi sinceră”. În timpul discuţiei, prima semnalată între Vladimir Putin şi un lider occidental după invadarea Ucrainei de către Rusia, Putin “a oferit o explicaţie detaliată cu privire la motivele” care au făcut Moscova să înceapă ofensiva, a precizat Kremlinul.