Expertiza din DOSARUL COLECTIV nu a ELIMINAT ipoteza mâinii CRIMINALE

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Experimentele realizate nu au putut explica viteza uluitoare cu care focul a cuprins tavanul clubului.

28 mart. 2016, 11:41
Expertiza din DOSARUL COLECTIV nu a ELIMINAT ipoteza mâinii CRIMINALE

Institutul Național de Expertize Criminalistice a înaintat Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Raportul expertizei tehnice privind evenimentul petrecut în ziua de 30. 10. 2015 la Clubul Colectiv.

Potrivit evz.ro, în urma simulărilor efectuate de experți pe machete la scară, în condiții similare celor din Club, nu s-a reușit reproducerea unor aspecte fundamentale în privința înțelegerii și elucidării a ceea ce s-a întâmplat, cu adevărat. Nu s-a reușit reconstituirea inițierii incendiului, nici a vitezei de propagare, nici a intensității acestuia și nici a efectelor sale. Experții nu exclud posibilitatea ca în Club să fi existat și o altă substanță. Condiții similare nu duc la rezultate măcar apropiate. Experimentele realizate nu au putut explica viteza uluitoare cu care focul a cuprins tavanul clubului. Astfel, experții nu exclud posibilitatea ca în Club să fi existat și o altă substanță, una care să fi generat o viteză extraordinară de extindere a focului, precum și compușii de ardere rezultați.

Vezi şi: Imagine şocantă cu o supravieţuitoare din Colectiv. Alexandra vorbeşte despre infern: Se ţipa necontenit, sfâşietor

Raportul expertizei tehnice privind evenimentul petrecut în ziua de 30. 10. 2015 la Clubul Colectiv conține concluziile la care au ajuns două autorități de necontestat în materie, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă(INCD-INSEMEX, Petroșani) și concluziile celor de la Departamentul de Chimie Organică „Costin Nenițescu”, din cadrul Universității Politehnice București, Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor.

Cele două instituții au analizat probele ridicate de la fața locului, înregistrările video realizate de camerele de supraveghere, ventilatoarele, mostre din materialele care au ars în Club, precum și din aerul de acolo, și au reprodus la scară cele petrecute la Colectiv.

Vezi: DOSARUL COLECTIV. Imagini şi informaţii în premieră din anchetă. Ce au descoperit procurorii în noaptea tragediei VIDEO

Scandal în urma raportului prezentat de Corpul de control al premierului în cazul Colectiv. DSU face acuzaţii grave