Expertul trimis de OMS să ne ajute în lupta cu pandemia a vorbit la Maratonul Vaccinării. „Mă protejez în continuare, dacă e aglomerat la metrou aştept trenul următor”

Heather Papowitz, experta pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a trimis-o în România pentru a ajuta autoritățile în criza sanitară provocată de valul 4 al pandemiei COVID-19, a vorbit vineri la Maratonul Vaccinării din Capitală.

22 oct. 2021, 13:03
Expertul trimis de OMS să ne ajute în lupta cu pandemia a vorbit la Maratonul Vaccinării. „Mă protejez în continuare, dacă e aglomerat la metrou aştept trenul următor”

Doctorul Heather Papowitz a ajuns marți în România și a cerut implicare atât din partea autorităților, cât și a cetățenilor. Aceasta a făcut mai multe declarații de presă alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, dar vineri a fost prezentă la Maratonul Vaccinării, alături de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

„O bună parte a muncii mele a fost să conduc o echipă de oameni care încurajează vaccinarea. E singura modalitate prin care putem învinge pandemia. Fiecare persoană pe care am vaccinat-o am știut că îi salvez viața și îi apăr familia, am știut că ajut orașul să revină la normalitate. Au fost cele mai semnificative momente din cariera mea de medic.

Citeşte şi Cine este Heather Papowitz, experta OMS care va asista Guvernul României în criza sanitară. A lucrat la New York în vârful pandemiei din SUA

Oamenii care ajung în spitale și riscă să moară sunt cei care nu sunt vaccinați. Mama, tata, toată familia mea e vaccinată. Primul pentru care ne-am făcut griji a fost tatăl meu, care are boli cronice, e cel mai vulnerabil. Şi băiatul meu de 14 ani a fost vaccinat. Nu știu câți dintre voi sunteți părinți de adolescenți, dar cu siguranță e foarte important. În continuare mă protejez, port mască peste tot, inclusiv în locurile aglomerate. Merg la metrou, dacă e aglomerat aștept următorul tren. La magazin, dacă văd că e aglomerat, aștept sau merg la alt magazin.

Citeşte şi Coadă la vaccinare în ziua maratonului! Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat în primele ore

Pentru mine e foarte important să fiu aici. Mă bucur că numărul de persoane care se vaccinează e tot mai mare, sper să vedem și în România rezultatele pe care le-am văzut în țara mea”, a spus Heather Papowitz.

Cu o experiență de peste 20 de ani în managementul urgențelor medicale, Heather Papowitz va rămâne timp de două luni la București,