Explicaţia Administraţiei Cimitirelor cu privire la concertul de manele de la înmormântarea lui Fane Spoitoru

La înmormântarea lui Fane Spoitoru, maneliştii au susţinut un concert în incinta Cimitirului Bellu din Capitală. Evenimentul Zilei a solicitat Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU) explicaţii cu privire la acest recital. Astfel, instituţia susţine că a fost permisă o asemeneal manifestare „artistică” deoarece face parte din „tradţia de înhumare a etniilor rrome”.

27 apr. 2016, 14:04
Explicaţia Administraţiei Cimitirelor cu privire la concertul de manele de la înmormântarea lui Fane Spoitoru

„La inhumarea lui Ion Titisor zis și Fane Spoitoru, instituția nu a autorizat susținerea nici unui concert de manele. Această muzică face parte din tradiția de înhumare a etniilor rrome. În România trăiesc alături de comunitățile de români diferite alte comunități etnice, cu tradiții culturale, lingvistice și religioase specifice. Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane are obligația să respecte ritualul de înhumare al tuturor comunităților etnice”, a transmis Administraţia Cimitirelor.

În urmă cu o săptămână, la doar câteva zile după înmormântarea lui Fane Spoitoru, în Cimitirul Bellu încă era mizerie. Printre morminte, sau chiar pe ele, puteai zări pet-uri, sticle de vin şi pahare de cafea. Pe mormântul lui Aurel Vlaicu încă se puteau observa cojile de seminţe scuipate de cei care au asistat la coborârea sicriului interlopului în pământ.

CITEŞTE ŞI Fane Spoitoru, înmormântat ca un rege. Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum VIDEO