EXPLICAŢIA AMUZANTĂ a Germaniei pentru dezastrul de la Eurovision

Germanii cred că melodia lor nu a fost votată la Eurovision din cauza atitudinii dure a Angelei Merkel în UE.

20 mai 2013, 07:13
EXPLICAŢIA AMUZANTĂ a Germaniei pentru dezastrul de la Eurovision

Germanii regretă primirea de care „s-a bucurat” melodia lor la Eurovision, considerând că atitudinea dură a cancelarului Angela Merkel în contextul crizei zonei euro a făcut ca 34 din cele 39 de ţări care au votat să nu acorde niciun punct Germaniei, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Concursul, urmărit de circa 125 milioane de persoane din Europa, a fost câştigat de daneza Emmelie de Forest, cu 281 puncte, în timp ce grupul german Cascada (grup pop-dance de succes în toată lumea, cu peste 30 milioane de discuri vândute) a obţinut doar 18 puncte de la Austria, Israel, Spania, Albania şi Elveţia.

Trebuie să fim conştienţi că nu Cascada a fost pe scenă (care să fie jurizat), ci întreaga Germanie„, a spus Thomas Schreiber, coordonator ARD TV. Angela Merkel este populară în Germania pentru poziţia fermă din timpul crizei zonei euro, însă dezaprobată în unele părţi ale Europei pentru insistenţa pe măsurile de austeritate dureroase în ţări ca Grecia, Spania şi Italia, în schimbul fondurilor de salvare.

„Este inexplicabil”, a spus şi comentatorul Peter Urban după ce Natalie Horler, solista de la Cascada, s-a clasat pe locul 21 din 26 de participanţi, în contextul în care presa germană o dădea printre favoriţi. Concursul Eurovision a fost urmărit de 8 milioane de germani.

Oare oamenilor nu le place de noi? Este ceva adevăr aici„, a comentat Urban la ZDF TV. „Săptămâna viitoare vor fi două echipe germane în finala de fotbal Champions League şi poate nu au vrut ca Germania să câştige şi concursul Eurovision”, a încheiat el.

Reprezentanta Germaniei la Eurovision a pozat goală în Playboy FOTO