Explicația halucinantă a prefectului de Gorj, după ce a fost oprit în trafic pentru folosirea ilegală a girofarului: ”Eram în întârziere, era prima zi de audiențe cu cetățenii”

Șoferul prefectului județului Gorj, Iulian Popescu, a rămas fără permisul de conducere după ce a folosit un girofar neconform pe mașina de serviciu. Oficialul a recunoscut în fața oamenilor legii utilizarea dispozitivului, însă a considerat fapta întemeiată deoarece se grăbea.

10 iun. 2023, 11:44
Explicația halucinantă a prefectului de Gorj, după ce a fost oprit în trafic pentru folosirea ilegală a girofarului: ”Eram în întârziere, era prima zi de audiențe cu cetățenii”

Incidentul a avut loc cu trei zile în urmă. În mașină se afla prefectul de Gorj, Iulian Popescu, care se întorcea de la o acțiune care a avut loc în localitatea Peștișani, iar la volan era șoferul său.

Conducătorul auto a fost tras pe dreapta de un echipaj de la Poliția Rutieră Gorj la intrare în municipiul Târgu Jiu, pe strada Calea Severinului, pentru că folosea un girofar necorespunzător pe mașina instituției, relatează Adevarul.

Iulian Popescu le-a spus polițiștilor că se grăbea să ajungă la audiențe.

”Este adevărat, șoferul instituției are permisul suspendat. Este o persoană cu experiență, lucrează de peste 30 de ani în Prefectură. Ne întorceam din județ și eram în întârziere la audiențe. Era prima mea zi de audiențe cu cetățenii, de la instalarea în funcția de prefect și nu voiam să ajung târziu, astfel că a fost folosit girofarul.

Legislația este neclară cu privire la utilizarea girofarului. Am cerut un punct de vedere concret, iar până când voi primi informații precise pe acest subiect am decis ca în mașina pe care o folosesc eu să nu se mai utilizeze semnalizarea luminoasa specifică“.

Potrivit unor informații citate de Adevărul, girofarul de pe mașina instituției s-a stricat, iar șoferul a cumpărat un altul de pe piață, dar care nu este conform.

Citește și: Cristian Vasilcoiu, secretar de stat la Ministerul Muncii, șterge pe jos cu Raluca Turcan: „Știu că la minister singura activitate era banda de alergat. V-ați măsurat vreodată discursul public? Nu mai zic de IQ!”