Explicaţiile profesorului care şi-a îndemnat elevii să nu mai poarte mască: Suntem nişte gardieni, păzim copiii să nu se atingă

Profesorul din Oradea a explicat la România TV de ce şi-a îndemnat elevii să nu mai poarte mască. Acesta este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

24 sept. 2020, 16:56
Explicaţiile profesorului care şi-a îndemnat elevii să nu mai poarte mască: Suntem nişte gardieni, păzim copiii să nu se atingă

Profesorul din Oradea spune că prin filmuleţul pe care la publicat pe pagina de Facebook, în care îşi îndeamnă elevii să nu mai poarte mască, a vrut, de fapt, să arate realitatea din clasă. 

„Am vrut sa arat realitatea din clasa. Vreau să subliniez in primul rand că nu am instigat sub nicio forma si nu am spus niciunui elev sa nu poarta masca sau să încalce legea. Am făcut treaba asta pentru că, chiar dacă intenţia Ministerului a fost buna, măsurile care s-au luat, din punct meu de vedere, au fost proaste. Haideți sa vedem ce se intampla in realitate, cat de timorati sunt acești copii pe care ii punem in banci, care nu au voie sa iasa afara, la toaletă se duc pe rand, daca vor sa respire un pic pentru că simt că se sufocă trebuie sa meargă pe rand sa ia o gura de aer la geam.

În plus, cred ca noi dascalii nu suntem puși acolo sa dam cu biciul, suntem niște gardieni de fapt, pazim copiii ăștia sa nu se atingă unul de celălalt.

Repet, am înţeles intenţia Ministerului, care e bună, însă măsurile sunt proaste”, a spus profesorul la România TV

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că în acest dosar se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află inregistrat dosarul cu nr. 3880/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădărnicerea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1,2 C.pen. şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 23.09.2020, numitul X, în calitate de profesor la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din Oradea, a postat pe reţelele de socializare o filmare cu elevii unei clase din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” prin care protestează cu privire la măsurile dispuse de Guvernul României referitoare la purtarea măştilor în sălile de clasă” se arată în comunicat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a depus plângere penală împotriva profesorului, care a organizat în clasă un protest, în care i-a implicat şi pe elevi, toţi purtând măşti ale unor personaje de benzi desenate. iar în imaginile postate pe Facebook chiar de către preofesor se vede cum acesta îi încurajează pe copii să nu respecte regulile de protecţie, pe care le consideră abuzive. El susţine că restricţiile impuse de autorităţi îi transformă pe oameni în nişte „animăluţe în ţarc”.

Citeşte şi Ludovic Orban, despre profesorul care şi-a îndemnat elevii să nu poarte mască: Trebuie să părăsească învăţământul