„Explozia de pe podul din Crimeea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene”. Noi informații ies la iveală după incidentul de pe podul Kerci

Explozia de pe podul Kerci din Crimeea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene, au scris jurnaliștii de la The Washington Post, care citează o sursă de încredere din cadrul guvernului ucrainean.

08 oct. 2022, 21:04
„Explozia de pe podul din Crimeea a fost organizată de serviciile speciale ucrainene”. Noi informații ies la iveală după incidentul de pe podul Kerci

Până în acest moment, Ucraina nu și-a asumat responsabilitatea oficială pentru incident, lucru menționat și în materialul jurnaliștilor americani.

Cu toate acestea, autoritățile ucrainene au comentat prăbușirea podului din Crimeea. De exemplu, pe contul oficial al guvernului Ucrainei pe Twitter, a fost publicat un mesaj: „Arsură dureroasă”.

Un reprezentant al președintelui Zelenski aruncă o nouă teorie: explozia a fost o consecință a unui conflict între forțele militare ruse și serviciile secrete ale Rusiei. În tot acest timp, Kremlinul n-a dat o explicație concretă, dar în aceeași zi l-a schimbat pe șeful „operațiunii militare speciale” din Ucraina, iar la Moscova ar fi început o acțiune de arestare în masă a militarilor.

„Referitor la podul Kerci. Este foarte posibil ca explozia să fie rezultatul ciocnirilor interne dintre forțele de securitate ruse. Aceasta este o manifestare concretă a conflictului dintre FSB/PvK, pe de o parte, și Ministerul Apărării/Marele Stat Major al Federației Ruse, pe de altă parte”, a declarat Mihail Podolyak.

Cel puţin trei persoane au murit în explozia care a avariat Podul Crimeii, ce leagă Rusia de această peninsulă ucraineană anexată, au anunţat anchetatorii ruşi. De asemenea, ei au mai transmis că l-au identificat pe şoferul camionului capcană, despre care spun că stă la baza exploziei de sâmbătă dimineaţă de pe podul Kerci.

„Astăzi, la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană, care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ale unui tren ce se îndrepta spre Crimeea”, a indicat la rândul său Comitetul naţonat antiterorist, citat de agenţiile ruse de presă.

În urma exploziei, „două căi rutiere s-au prăbuşit parţial”, a transmis Comitetul antiterorist.

Citește și Incendiu pe podul care leagă Crimeea de Rusia. O cisternă cu combustibil a luat foc. O parte din podul Kerci s-a prăbuşit în mare

Citește și Ruşii anunţă că au identificat şoferul vehiculului care ar fi explodat pe podul Kerci. Cel puţin trei oameni au murit