Explozia unei bombe artizanale în Turcia: Doi soldaţi au murit pe loc

Doi soldați turci au fost uciși duminică de explozia unei bombe la Nusaybin, în sud estul țării, unde au loc confruntări între forțele de securitate și rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a indicat un responsabil militar, citat de AFP.

08 mai 2016, 18:20
Explozia unei bombe artizanale în Turcia: Doi soldaţi au murit pe loc

Un militar a fost, de asemenea, grav rănit de explozia bombei artizanale pe care soldații încercau s-o dezamorseze, a afirmat responsabilul sub rezerva anonimatului, precizând că bomba a fost plasată de PKK.

Armata turcă întreprinde o operațiune militară de anvergură la Nusaybin, district al provinciei Mardin, unde opt membri ai PKK au fost uciși sâmbătă, potrivit unui comunicat al Statului major turc.

Aviația turcă a bombardat, printre altele, în noaptea de sâmbătă spre duminică, baze ale PKK situate în nordul Irakului, distrugând ascunzători și depozite de muniții, a relatat agenția de presă Anadolu.

De mai multe luni, sud-estul cu populație majoritar kurdă din Turcia este teatrul unor lupte cotidiene între forțele de securitate și rebeli. Peste 350 de soldați sau polițiști au murit, potrivit autorităților, care evocă o cifră neverificabilă de peste 5.000 de morți în rândurile PKK.