Explozie catastrofală a unei cisterne. Carnagiu în trafic, sunt cel puţin 54 de morţi VIDEO

Cel puţin 54 de persoane au murit în explozia unui camion-cisternă marţi dimineaţă la Cap-Haitien, în Haiti, deflagraţia urmată de un incendiu soldându-se şi cu numeroşi răniţi, potrivit unui bilanţ provizoriu furnizat de un responsabil local

14 dec. 2021, 15:28
Explozie catastrofală a unei cisterne. Carnagiu în trafic, sunt cel puţin 54 de morţi VIDEO

„Am constatat la faţa locului, la puţin timp după explozie, că între 50 şi 54 de persoane erau arse de vii. Era imposibil să le identificăm”, a declarat viceprimarul din Cap-Haitien, Patrick Almonor.

„Circa douăzeci” de locuinţe din împrejurimi au luat de asemenea foc în urma exploziei, potrivit lui Almonor, care lasă să se înţeleagă că bilanţul morţilor ar putea creşte. „Nu suntem încă în măsură să furnizăm detalii privind numărul victimelor din interiorul caselor„, a precizat el.

Citeşte şi Cutremur devastator în Haiti. Bilanţul morţilor a ajuns la 2200 şi nu este final

Acest stat sărac din Caraibe se confruntă cu o puternică penurie de carburanţi, din cauza faptului că bandele controlează o parte a circuitului de aprovizionare.

Acest lucru provoacă o puternică nemulţumire în rândul populaţiei din Haiti şi luni au avut loc în ţară manifestaţii împotriva creşterii preţului la benzină.

Citeşte şi Preşedintele Haiti, Jovenel Moise, a fost asasinat. În atac, a fost rănită şi Prima Doamnă. IMAGINI de la atac

Spitalul Justinien nu mai face faţă fluxului de răniţi, dintre care mulţi sunt în stare critică. „Nu avem mijloacele de a prelua numeroasele persoane cu arsuri grave. Mă tem că nu vom putea să-i salvăm pe toţi”, a declarat pentru AFP o infirmieră din cadrul spitalului.

Port situat în partea nordică a Haiti, Cap-Haitien este cel de al doilea oraş al ţării.