Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 58 sunt răniți. UPDATE: Patru victime vor fi transferate în Italia și Belgia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seară la o stație GPL din Crevedia, judetul Dambovita. Din primele informații, se pare că doi oameni au murit și cel puțin 46 au fost răniți. În aceste momente, traficul în zonă este blocat, iar autoritățile intervin în forță pentru lichidarea incendiului.

26 aug. 2023, 19:37
Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 58 sunt răniți. UPDATE: Patru victime vor fi transferate în Italia și Belgia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO

Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Autoritățile din Dâmbovița sunt în alertă, după ce o explozie puternică a avut loc la un depozit GPL din Crevedia.

UPDATE O explozie a avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, fiind urmată de un incendiu. Traficul pe DN 1A este blocat complet. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert. Bilanţul victimelor a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise duminică de IGSU. Premierul Marcel Ciolacu anunţă că a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă şi că patru pacienţi ar urma să fie transferaţi în cursul nopţii în Belgia şi Italia. Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericolul ca flăcările să se extindă.

UPDATE: incendiul a fost lichidat în jurul orei 1.00, se caută posibile victime.

UPDATE: Cătălin Predoiu, după vizita de la Spitalul Floreasca: ”Toate procedurile au fost activate și toată lumea este la post. De Ministerul de Interne răspund eu în acest moment și pot să vă asigur că absolut toate procedurile au fost respectate.”

Întrebat dacă este mulțumit de modul cum a coordonat Raed Arafat, intervenția de la stația GPL din Crevedia, Ministrul de Interne a răspuns: Toată lumea a fost la post începând cu șeful DSU, comandantul acțiunii, conform procedurilor legale și ceea ce s-a demonstrat în teren s-a văzut cu ochiul liber.”

UPDATE: Marcel Ciolacu, la Spitalul Floreasca: ” În acest moment ne concentrăm să salvăm cât mai multe vieți. Mecanismul european este declanșat, încă nu a plecat niciun pacient. Au fost în sălile de operație aici la Floreasca vreo patru, o să merg cu domnul ministru și la Bagdasar, unde mai sunt și acolo pacienți”

UPDATE: Ministerul Sănătății: ”În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, patru la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, una la Elias. Opt pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații.”

UPDATE: La nivelul celulei de criză activată în Ministerul Afacerilor Interne, au fost operaționalizate două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița pot afla informații despre starea celor aflați deja în unități sanitare.

TELVERDE:

  • 0212069397
  • 0212069398

UPDATE:

Două victime vor fi transportate în această noapte la Spitalul militar din Bruxelles, iar alte două vor ajunge în Italia.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că situația victimelor este următoarea: 11 pacienți dintre care trei sunt intubați se află la Spitalul Bagdasar, patru victime au fost transportate la Spitalul Universitar, patru pacienți dintre care unul este intubat se află la Spitalul de Arși, alți 27 dintre care patru intubați se află la Floreasca. Acesta a dat asigurări că va fi folosit mecanismul european pentru toți pacienții intubați.

UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va coordona celula de criză constituită la MAI și va merge personal la Spitalul Floreasca, unde au fost transportați deja 23 de răniți.

„Important este să avem comanda unică la MAI, o să coordonez celula de criză. Voi merge și la Floreasca, unde sunt 23 dintre răniți”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.

UPDATE: Stația GPL unde a avut loc explozia care a provocat decesul a două persoane și rănirea a peste 42, aparține fiului primarului din Caracal. Edilul a confirmat, în exclusivitate, la România TV, că stația aparține fiului său. Ion Doldurea a afirmat că în momentul cumplitei tragedii se afla în străinătate, unde se pregătea să participe la o conferință, însă va reveni de urgență în țară cu primul avion.

UPDATE: 3.000 de locuitori au fost evacuați de autoritățile care nu mai fac față situației.

UPDATE: În urma celei de-a doua explozii 26 salvatori au fost răniți, iar unul este în stare foarte gravă. În aceste momente, medicii încearcă să îl stabilizeze pe salvatorul care se află în stare critică, însă șansele sale de supraviețuire sunt minime.

UPDATE: Zeci de răniți și mai mulți pompieri dispăruți, după cea de-a doua explozie.

UPDATE: A fost activat planul alb la spitalul Floreasca. Numărul cadrelor medicale a fost suplimentat. Medicii au fost chemați de acasă: „O parte din personal și șefii de secție vin spre spital ca să elibereze locuri, să ne asigurăm că avem capacitatea să primim răniții, a declarat Radu Țincu, medic ATI Floreasca, la Digi 24.

UPDATE: O nouă explozie a avut loc în jurul orei 21:00, cinci salvatori și mai mulți jurnaliști au fost răniți.

UPDATE: Șeful DSU, Raed Arafat, a ajuns la locul tragediei din Crevedia.

UPDATE: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că două persoane au murit și cel puțin 16 au fost rănite în urma exploziei.

UPDATE: „Având în vedere numărul de persoane implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, precizează ISU Dâmboviţa.

De asemenea, având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Conform datelor furnizate anterior de ISU, la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

Datele de la acest moment arată că cinci persoane ar fi rănite.

„Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

UPDATE: „Din informații de la Poliție ar mai fi încă 10 victime. Informația e primită de la un polițist”, a declarat primarul din Crevedia la Digi24.

UPDATE: Localnicii din zona depozitului au fost evacuați deoarece focul se extinde la locuințele din apropiere.

UPDATE: Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Citește și Mircea Badea se afla în Costineşti în momentul exploziei minei marine: „Apa a fost aruncată până la echivalentul etajului 7”

Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia!

Mai multe echipaje de ambulanță, poliție și pompieri intervin în aceste momente la fața locului pentru lichidarea incendiului provocat de explozia care se pare că a ucis două persoane și a rănit alte cinci.

„La data de 26.08.2023, în jurul orei 18.50, polițiștii din Dâmbovița au fost sesizați, prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că, la o stație GPL din comuna Crevedia, pe DN 1 A, a avut loc o explozie.

Din primele date transmise de la fața locului. au rezultat 4 persoane vătămate, care sunt evaluate medical”, au transmis reprezentanții Poliției Dâmbovița.

„Unda de soc s-a simtit in Cocani”, a relatat un martor pe Facebook.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 1A, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, a avut loc o explozie la o stație GPL. În urma evenimentului 5 persoane au fost rănite, urmând a fi investigate medical. Circulația rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului.

Primarul din Crevedia, Petre Florentin, a declarat în urmă cu doar câteva minute că situația este una extrem de gravă și pompierii nu se pot apropia din cauza flăcărilor uriașe.

„Nu se poate face mare lucru pentru că arde, e foarte gravă situația, avem câteva victime intubate. Pompierii stau la distanță, nu se pot apropia. Au luat foc case, a luat foc pe câmp. Avem nevoie de mai multe mașini de pompieri. Două persoane, angajați, încă nu știm de ele. Locația avea suspendată activitatea ca să nu mai vândă la cetățeni, dar cisterne intrau și ieșeau de acolo. Două cisterne încă ard”, a declarat edilul, la Digi24.

Citește și Explozie în apropierea digului din fața hotelului Forum din Costinești. O mină marină ar fi explodat în apă. O a doua mină a fost depistată în apropiere