Explozie cu maşină-capcană în Turcia, în apropiere de frontiera siriană

Două persoane şi-au pierdut viaţa vineri în explozia unei maşini în oraşul turc Reyhanli, în apropiere de frontiera siriană, a anunţat agenţia Anadolu, citată de France Presse.

05 iul. 2019, 14:26
Explozie cu maşină-capcană în Turcia, în apropiere de frontiera siriană

Potrivit agenţiei de presă turce, deflagraţia a făcut de asemenea doi răniţi. Guvernatorul provinciei Hatay unde se află Reyhanli, Rahmi Dogan, a declarat pentru Anadolu că originea exploziei nu este deocamdată cunoscută.

Explozia în care au decedat trei sirieni a fost „fără îndoială un act terorist”, a declarat la rândul său preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, conform surselor citate. „Primele elemente sugerează că este fără îndoială un act terorist”, a afirmat el într-o declaraţie de presă la Istanbul. „Este clar că a fost o bombă în maşină”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

„Experţii investighează pentru a înţelege ceea se află în spatele” incidentului, a explicat Erdogan în această declaraţie televizată, adăugând că guvernul său va transmite informaţii suplimentare în orele următoare.

Explozia a avut loc la mai puţin de un kilometru de biroul guvernatorului districtului Reyhanli în jurul orei 10:00 GMT, potrivit Anadolu. Imaginile difuzate de televiziunea turcă arătau flăcări şi un fum gros deasupra maşinii, în timp ce pompierii încercau să stingă incendiul.