Explozie de preţuri, care vestesc criza. În Singapore ai nevoie de 75.000 de dolari numai ca să deţii o maşină

Costul deţinerii unui nou automobil în Singapore a atins un nou record, transmite Bloomberg.

22 iun. 2022, 17:44
Explozie de preţuri, care vestesc criza. În Singapore ai nevoie de 75.000 de dolari numai ca să deţii o maşină

Ofertele pentru certificatele de tip COE (-certificates of entitlement-), care pot fi utilizate pentru orice tip de vehicul în Singapore, dar care la final ajung să fie utilizate pentru autoturisme cu o capacitate de până la 1.600 de centimetri cubi şi 130 de cai putere, au atins un nou record de 104.000 dolari singaporezi (75.119 dolari SUA) la cea de a doua rundă a licitaţiei organizate în luna iunie. Acest preţ trebuie plătit înainte de achiziţionarea automobilului propriu-zis.

Preţurile pentru dreptul de a deţine un automobil mai mare şi mai puternic din categoria B au atins şi ele un nou record de 106.001 dolari singaporezi, depăşind precedentul record atins în data de 8 iunie, în condiţiile în care preţurile pentru transportul privat în Singapore au sărit în aer pe fondul presiunilor inflaţioniste, scrie Bloomberg.

Citeşte şi Pandemia a produs schimbări dramatice în topul celor mai scumpe oraşe din lume. Parisul şi Singapore au fost detronate

Preţul carburanţilor la pompă în Singapore a înregistrat şi el o tendinţă de creştere după invadarea Ucrainei de către Rusia, apărând îngrijorări că conflictele din Europa vor genera noi incertitudini.

COE este un certificat care oferă dreptul de a înregistra, deţine şi utiliza un vehicul în Singapore pentru o perioadă de 10 ani. Numărul de COE disponibile este decis de autorităţi la fiecare şase luni.

Citeşte şi Robocop este printre noi. Roboţii care patrulează pe străzi în Singapore stârnesc îngrijorare, şahiştii dintr-un parc au fost avertizaţi că nu respectă distanţarea socială


loading...
Partenerii noștri