Explozie devastatoare în Houston. Sunt victime şi pagube materiale importante UPDATE

O explozie puternică s-a produs în împrejurimile din Houston, vineri, au anunţat autorităţile americane.

24 ian. 2020, 11:46
Explozie devastatoare în Houston. Sunt victime  şi pagube materiale importante UPDATE

UPDATE: Un bărbat a declarat pentru postul KTRK-TV că a văzut o persoană căreia i se scurgea sânge pe faţă, din cauza rănilor suferite.  Departamentul de Pompieri din Houston a informat că o persoană rănite a fost adusă la spital.

UPDATE: Potrivit primelor informaţii oficiale, originea exploziei ar fi fost o companie – Watson Grinding and Manufacturing.

 Explozia s-a produs în jurul orei locale 4:25 dimineaţa în perimetrul dintre Gessner şi în apropierea autostrăzii Steffani. Defragaţia a zguduit oraşul şi împrejurimile acestuia şi a făcut pagube materiale considerabile.

Deocamdată nu sunt clare circumstanţele în care produs explozia.

În imaginile de la locul exploziei se văd cioburi de sticlă, locuinţe dărâmate, vehicule distruse şi inclusiv incendii,  potrivit declaraţiilor martorilor oculari.

Potrivit autorităţilor locale nu sunt deocamdată informaţii despre eventuale victime – morţi şi răniţi – în urma exploziilor devastatoare.

Pompierii au mers din casă în casă în împrejurimile unde s-a produs sinistrul. Autorităţile i-au sfătuit pe locuitori să părăsească zona afectată de incendiu.