EXPLOZIE în zona Unirii din Capitală. O persoană este rănită şi zeci de oameni au fost evacuaţi

O explozie a avut loc sâmbătă dimineaţă în zona Unirii din Capitală, informează România TV. O conductă subterană de gaz a luat foc şi a explodat. O persoană este grav rănită şi a fost transportată la spital. Alimentarea cu gaze în zonă a fost oprită, existând pericolul de explozie. Oamenii care locuiesc în zonă au fost evacuaţi. După-amiază angajaţii Distrigaz au reuşit să remedieze avaria.

04 mai 2013, 06:51
EXPLOZIE în zona Unirii din Capitală. O persoană este rănită şi zeci de oameni au fost evacuaţi

Incidentul a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, în spatele Tribunalului Bucureşti, pe strada Mămulari, din sectorul 3 al Capitalei, în apropiere de Muzeul de Istorie a Evreilor, potrivit România TV.

Citeşte şi Accident în Baia Mare: Un şofer a fost la un pas să producă o explozie după ce a evitat o pisică

Conform martorilor, un paznic al Muzeului Evreiesc a fost rănit după ce un capac de canalizare a sărit în aer. Bărbatului i s-au acordat primele îngrijiri medicale şi a fost dus de urgenţă la spital cu arsuri grave.

„Echipa de prim ajutor a preluat un bărbat conştient, stabil din punctul de vedere al funcţiilor vitale şi care prezenta arsuri la nivelul feţei şi antebraţului, arsuri de gradul I şi II. El este la Spitalul de Urgenţă pentru Arşi”, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie, printre care poliţie, pompieri şi angajaţii Distrigaz. Traficul a fost restricţionat, zona fiind încercuită pe o distanţă de 100 de metri. Mai mult, zona este închisă publicului, existând pericolul de explozie.

„Sunt trei echipaje de intervenţie cu apă şi spumă. Perimetrul încă este izolat, nu se poate patrunde. Cei care se aflau pe stradă au fost îndepărtaţi. În acest moment, în acest perimetru se află doar pompierii şi echipajele de la compania de gaze care încearcă să remedieze această avarie. A fost vorba de o explozie la o conductă secundară care a provocat un incendiu si a fost rănit unul dintre paznicii de la Muzeul de Istorie al Evreilor. Acesta se afla într-un post de observaţie şi a fost surprins de această explozie. A suferit arsuri la nivelul feţei”, a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti.

Citeşte şi Explozie puternică în Hunedoara. Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri pe mâini şi faţă

Pompierii au reuşit să stingă focul. Oamenii care locuiesc în zonă au fost evacuaţi pentru că exista pericol de explozie.