Explozie într-un bloc din Galaţi. Două persoane au murit, dintre care o femeie de 60 de ani

Explozie într-un bloc din Galaţi, la nici 24 de ore de la incendiul din Piatra Neamţ, secţia ATI a Spitalului Judeţean. Două persoane au murit, duminică, în urma unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc din Galați. Din cauza fumului dens, aproximativ 25 de persoane au fost evacuate.

15 nov. 2020, 10:05
Explozie într-un bloc din Galaţi. Două persoane au murit, dintre care o femeie de 60 de ani
Explozie bloc Galaţi

Explozie într-un bloc din Galaţi. Potrivit ISU Galați, incendiul a izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Mihai Petrini, din Galați. Din cauza fumului dens, aproximativ 25 de persoane au fost evacuate, conform Mediafax.

Citeşte şi: Supravieţuitor de la Colectiv: „Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia!”

Explozie într-un bloc din Galaţi

Pompierii chemați să stingă incendiul au scos o femeie de aproximativ 60 de ani intoxicată cum fum, în stop cardio-respirator. Femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. În același apartament a fost găsită încă o victimă, carbonizată.

Două autospeciale de stins incendii, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD tip B2 intervin la fața locului. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul.

Citeşte şi: Manager Spitalul din Piatra-Neamț: „Secția care a luat foc NU avea alarmă de incendiu”

Incendiu la ATI Piatra Neamţ

ISU Neamț a confirmat al zecelea deces al unui pacient, precizând că este posibil ca lista neagră să nu se închidă aici, alte șapte persoane fiind în stare critică. De asemenea, doctorul Denciu, care era de gardă și a suferit arsuri importante pe 80% din corp, este în stare foarte gravă.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preia ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

Şeful IGSU Dan Paul Iamandi a declarat că a dispus crearea a două comisii vizând incendiul de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ soldat cu moartea a zece persoane. Una dintre comisii va determina cauza probabilă a incendiului, iar cea de a doua va verifica respectarea condiţiilor de autorizare, frespectiv dacă în ultima perioadă s-au făcut modificări care impuneau solicitarea unei autorizaţii de la ISU. La rândul său, premierul Ludovic Orban a susţinut că, din declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile de managerul spitalului se ştie că erau prevăzute lucrări de instalaţii pentru mărirea numărului de paturi la ATI.