Explozie la Bangkok. Cel puţin 19 morţi şi 120 de răniţi într-o zonă frecventată de turişti VIDEO UPDATE

O explozie puternică s-a produs în centrul capitalei thailandeze, Bangkok, luni. Deflagraţia s-a produs în zona unui lăcaş de cult hindus, frecvent vizitat de turişti, dar şi într-o zonă unde s-au desfăşurat mai multe demonstraţii politice violente.

17 aug. 2015, 13:09

UPDATE 22:43 Cifra morţiulor şi a răniţilor în teribilul atentat care a vizat turiştii din Bangkok a fost revizuită la 19 morţi şi peste 120 de răniţi

UPDATE 18:34 Autorii atentatului cu bombă care a avut loc luni seara în centrul Bangkokului și în care au murit cel puțin zece oameni vizau cetățeni străini, pentru a afecta turismul în Thailanda, a declarat ministrul apărării thailandez

UPDATE 17:44 Cel puţin 27 de morţi, între care şi cel puţin patru turişti străini. În rândul morţilor identificaţi până acum există 17 femei şi zece bărbaţi

Explozia a vizat un lăcaş de cult din centrul oraşului. Nu se cunoaşte încă numărul morţilor şi răniţilor dar, potrivit bbc.com. Surse ale media locale au raportat deocamdată cinci morţi şi 20 de răniţi. 

O mare parte din moschee a fost distrusă. În locul în care s-a produs explozia s-a produs un crater .

Reuters informează la rândul său, citând surse de poliţie thailandeze că sunt cel puţin 12 morţi . Televiziunile locale informează că explozia, care s-a produs luni dimineaţă la o oră în care oraşul este foarte aglomerat, a fost cauzată de o bombă plasată în faţa moscheii Erawan, un lăcaş de cult hindus, foarte popular atât localnicilor, cât şi turiştilor.

Mai multe posturi de televiziune thailandeze au descris scena atentatului ca fiind „o mulţime de bucăţi de trupuri umane împrăştiată peste tot”. De asemenea, mass-media thailandeze au mai informat că producerea craterului la locul exploziei arată că aceasta a fost provocată de o bombă puternică – tip de atentat ce se petrece foarte rar în capitala thailandeză. Maşini şi motociclete dfăcute scrum se pot vedea la locul tragediei.

Explozia s-a produs la o intersecţie – Rajprasong – din centrul oraşului unde au avut loc mai multe demonstraţii politice în ultimii ani, relatează Associated Press.