EXPLOZIE puternică în Bologna. Un camion cisternă încărcat cu materiale inflamabile a sărit în aer VIDEO

Un camion cisternă care transport materiale inflamabile a explodat, luni după-amiază, pe şoseaua de centură din Bologna, în nordul Italiei, provocând un incendiu uriaş, potrivit presei italiene. Bilanţul provizoriu indică doi morţi şi în jur de 70 de răniţi, dintre care 14 sunt în stare gravă. Autorităţile se aşteaptă ca numărul victimelor să fie mai mare, anunţă ANSA. Deocamdată autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, a anunţat MAE.

06 aug. 2018, 12:54

Explozia puternică s-a produs în cartierul Borgo Panigale, în apropiere de aeroport din Bologna. În imaginile spectaculoase se vede cum mingile de foc „zboară” şi se îndreaptă spre cer. 

O autocisternă care transporta substanţe inflamabile a intrat ]n coleyiune cu un alt vehicul pe Autostrada A4, între Grisignano şi Padova, în zona Villafranca Padovana. Cele două vehicule au luat foc, incendiul fiind urmat şi de o exployie puternică. Două persoane şi-au pierdut viaţa, alte 70 sunt rănite, dintre care 14 sunt în stare gravă, dar autorităţile se aşteaptă ca numărul victimelor să fie mai mare.

 

Geamurile mai multor case din apropiere s-au spart. Un pod de pe autostradă s-a prăbuşit parţial, iar în urma exploziei s-a format un crater uriaş în asfalt. 

Centura oraşului Bologna, care face parte din Autostrada A14, a fost închisă în urma accidentului rutier, în zonele Borgo Panigale, Emilia şi Caduti di Amola. Din cauza accidentului, s-au format coloane de maşini pe câţiva kilometri la periferia oraşului Bologna.


 

MAE: Consulatul României urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă în apropierea aeroportului din Bologna

Consulatul General al României la Bologna urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de explozia produsă luni în apropierea aeroportului din localitatea italiană, iar în prezent nu există solicitări de asistenţă din partea unor cetăţeni români, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la solicitarea AGERPRES.