Explozie la Kabul. Teroriştii au vizat o reuniune politică în vestul Capitalei

O explozie s-a produs joi în apropierea unei importante reuniuni politice în vestul capitalei afgane Kabul, provocând întreruperea bruscă a evenimentului şi fuga participanţilor, potrivit unor imagini difuzate în direct la televiziune.

07 mart. 2019, 09:15
Explozie la Kabul. Teroriştii au vizat o reuniune politică în vestul Capitalei

„Rămâneţi calmi, zona exploziei este departe de noi”, a declarat fostul preşedinte al Adunării Naţionale, Mohammad Younus Qanooni.

Un alt atac a avut loc miercuri în oraşul Jalalabad, în estul Afganistanului. „Doi kamikaze şi-au detonat vestele cu explozibili, iar alţi doi au fost ucişi de forţele de securitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al provinciei Attaullah Khogyani.

Atacurile survin în contextul în care Statele Unite şi talibanii poartă negocieri de pace la Doha de săptămâna trecută pentru a încerca să pună capăt conflictului care afectează Afganistanul de aproape 18 ani.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, discuţiile se referă ”la patru subiecte comune care vor constitui un viitor acord”, şi anume „contraterorismul”, „retragerea trupelor” americane, „dialogul inter-afgan” şi ”încetarea focului”.