EXPLOZIE la o staţie de metrou din Londra

O explozie aparent cauzată de un încărcător de telefon mobil defect a provocat panică marți într-o stație de metrou din Londra, evacuată în urma acestui incident.

26 sept. 2017, 14:40
EXPLOZIE la o staţie de metrou din Londra

Poliția și pompierii au anunțat că pasagerii unei garnituri de metrou au fost evacuați în stația Tower Hill, în estul capitalei britanice. Potrivit presei, mai multe persoane au fost rănite în îmbulzeala creată.

Însă Poliția Transporturilor britanică a precizat ulterior că incidentul ‘nu este suspect’, menționând că focul ‘a fost provocat probabil de supraîncălzirea unui încărcător de telefon’. La rândul lor, pompierii au precizat că nu au găsit un incendiu la fața locului, potrivit Agerpres.

Pe data de 15 septembrie, un dispozitiv exploziv artizanal produs cu ajutorul compusului chimic cunoscut ca TATP a fost detonat în stația de metrou Parsons Green din Londra. În urma atacului 30 de pasageri au suferit arsuri și leziuni provocate de busculada de după explozie.

Citeşte şi A fost arestat al şaselea suspect în atentatul de la metroul din Londra

Poliția britanică a anunțat vineri punerea sub acuzare a unui tânăr în vârstă de 18 ani, Ahmed Hassan, rezident în Marea Britanie și presupus autor al acelui atac terorist.