Explozie puternică în centrul oraşului la Lyon. 8 persoane au fost rănite. Autorităţile franceze iau în calcul un atac terorist

Cel puţin opt persoane au fost rănite vineri într-o explozie produsă în oraşul Lyon din estul Franţei, au indicat surse concordante citate de AFP şi Reuters.

24 mai 2019, 16:29
Explozie puternică în centrul oraşului la Lyon. 8 persoane au fost rănite. Autorităţile franceze iau în calcul un atac terorist

Potrivit poliţiei, explozia a avut loc pe o stradă pietonală din centrul oraşului, în jurul orei locale 17.30 (ora 18.30, ora României). Parchetul a indicat că deflagraţia ar fi putut fi provocată de un colet-capcană.

Martorii povestesc că un bărbat pe bicicletă a lăsat un sac la intersecţia străzilor Victor Hugo şi Sala, iar după două minute acesta a explodat. Suspectul este acum căutat de poliţie.

Preşedintele Emmanuel Macron a calificat explozia drept un atac, spunând că gândurile sale sunt alături de victime. Printre răniţi se află şi un copil.

Forţele de ordine din Franţa informează că sursa exploziei de vineri de la Lyon, în urma căreia cel puţin 13 persoane au fost rănite, ar fi fost un colet-capcană, iar autorităţile iau în calcul ipoteza unui atac terorist, informează France 24 şi Euronews.

O sursă din cadrul Poliţiei a declarat pentru AFP că bomba ar fi conţinut şuruburi şi ar fi fost plasată în faţa unei brutării aflată la intersecţia a două străzi intens circulate din oraş.

Surse apropiate anchetei au anunţat că un bărbat de aproximativ 30 de ani ar fi fost surprins la faţa locului la scurt timp după atac şi este căutat de către autorităţi.