Explozie puternică în Paris. Cel puțin 16 victime (VIDEO)

Explozie puternică la Paris, în seara zilei de miercuri, 21iunie. Autoritățile pariziene sunt în alertă. În social media au apărut deja primele imagini. 

21 iun. 2023, 18:45
Explozie puternică în Paris. Cel puțin 16 victime (VIDEO)

UPDATE: Bilanțul victimelor a crescut. Cel puțin 16 persoane au fost rănite, dintre care 7 grav, în urma arondismentului 5 din Paris. Mai mulţi locuitori din sector nu se pot întoarce acasă din cauza unui perimetru de securitate instituit de către forţe de ordine, potrivit unui jurnalist de la faţa locului.În urma exploziei, Prefectura Poliţiei Parisului a cerut să se închidă Gara Port-Royal, şi o staţie RER B. Din cauza unor motive de securitate, gara nu mai era deservită nici la plecare şi nici la sosire.

Știrea inițială

Mai multe clădiri au luat foc în Paris. Autoritățile vor reveni în curând cu precizări.

Clădirea, localizată lângă o biserică, ar fi luat foc ar fi fost o școală de muzică. Potrivit primului raport, patru persoane au fost grav rănite, transportate la spital.

Responsabilii arondismentului au anunțat că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze și au cerut oamenilor să evite zona.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a declarat, la rândul său, că un incendiu se manifestă pe Rue Saint-Jacques, în apropiere de Jardin Du Luxembourg și de Universitatea Sorbona.

Mai mulți martori citați de BFMTV au relatat existența unui miros puternic de gaz înainte de eveniment.

Alți martori au spus că în ultimele zile au fost efectuate lucrări la rețeaua locală de gaze.