Explozie puternică în TIR, 2 bărbaţi arşi de vii în cabină. O butelie a sărit în aer

Doi bărbaţi din Republica Moldova au ajuns azi noapte în stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţă din Focşani, cu arsuri de gradele I, II şi III. Aceştia erau într-un autotren staţionat pe raza comunei Goleşti şi se încălzeau cu o butelie, însă aceasta a explodat. 

01 mart. 2018, 08:12
Explozie puternică în TIR, 2 bărbaţi arşi de vii în cabină. O butelie a sărit în aer

Doi bărbaţi au suferit arsuri pe tot corpul şi au fost internaţi la Secţia de Chirurgie Plastică, în urma unei puternice explozii produse în TIR-ul în care se odihneau. Cei doi se încălzeau cu o butelie când totul a sărit în aer. Cel mai probabil, ei vor fi transferaţi la un spital specializat din ţară.

TIR-ul se afla în parcarea unei societăţi comerciale aproape, de o hală de producţie. S-a intervenit din partea Detaşamentului de Pompieri Focşani cu 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Potrivit adevarul.ro, pompierii spun că incendiul s-a produs probabil din cauza unei lampe de gătit cu combustibil lichid (sursa de aprindere: flacără). Consecinţele incendiului au fost: ars în totalitate capul de tractor. În urma exploziei capului tractor, s-a produs o deflagraţie urmată de incendiu, care a afectat hala de producţie. 

În urma incendiului au rezultat 2 victime: un bărbat de 36 ani cu arsuri de gradele 2 şi 3 de aproximativ 50% din suprafaţa corpului. A doua victimă, un bărbat de aproximativ 36 ani, cu arsuri gradele 1 şi 2 în proporţie de circa 30% din suprafaţa corpului.