Explozie puternică într-un cămin de nefamilişti din Iaşi. Zeci de persoane, evacuate

Pompierii ieşeni au fost solicitaţi să intervină, joi după-amiază, la un cămin de nefamilişti din cartierul Nicolina, unde într-o locuinţă a avut loc o explozie urmată de incendiu, o persoană fiind transportată la spital, iar alte 20 evacuate din cauza fumului.

14 feb. 2019, 15:44
Explozie puternică într-un cămin de nefamilişti din Iaşi. Zeci de persoane, evacuate

Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Iaşi, a declarat că deflagraţia a fost produsă la etajul trei al unui cămin de nefamilişti din zona Nicolina.

„Proprietarul este în stare de şoc. El a fost transportat cu ambulanţa la spital. Alte 20 persoane au fost evacuate din cauza fumului. La faţa locului s-au deplasat 14 subofiţeri şi patru elevi de la Detaşamentul 2. Ei au intervenit cu ajutorul a două autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de primă intervenţie, o autospecială transport apă, o autoscară. De asemenea, s-au deplasat la locul solicitării şi o autospecială de terapie mobilă şi una de transport victime multiple. De la Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a deplasat o ambulanţă”, a precizat Silvia Bolohan.