EXPLOZIE urmată de incendiu într-un bloc din Piteşti. Un copil a fost găsit mort VIDEO

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, duminică, la etajul al patrulea al unui bloc de locuinţe sociale din cartierul Războieni al municipiului Piteşti. Cel mai probabil, explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze. În urma deflagraţiei o femeie a fost rănită, iar copila sa, o fetiţă de 7 ani, a fost găsită moartă, informează România TV.

15 sept. 2013, 07:04
EXPLOZIE urmată de incendiu într-un bloc din Piteşti. Un copil a fost găsit mort VIDEO

Potrivit România TV, o fetiţă de doar 7 ani a fost găsită moartă în apartamentul în care s-a produs deflagraţia. Potrivit anchetatorilor, trupul neînsufleţit al fetiţei era carbonizat şi cu leziuni provocate de explozie. Micuţa era fiica femeii care a ajuns la spital cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului.

A fost găsit un copil, o fetiţă decedată în urma exploziei. Vorbim de fetiţa celei care a ajuns la spital. Nu a mai ştiut nimeni să spună că a mai fost cineva în apartament. În acest moment nu mai există pericol. Se lucrează la decopertarea acoperişului. Fumul a început să se retragă din apartamente„, a declarat, la România TV, Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeş.

La o garsonieră la etajul patru a fost o explozie. Vom vedea care sunt cauzele. Incendiul este localizat, însă nenorocirea este că în locuinţa unde a fost deflagraţia a fost găsită o fetiţă de 7 ani decedată. Se pare că mobilierul a căzut peste fetiţă. Sunt vreo cinci apartamente afectate. Urmează să fie evaluate pagubele„, a adăugat Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti.

Deflagraţia a fost anunţată la Serviciul Unic de Urgenţă 112 de către locatari. La faţa locului s-au deplasat patru autospeciale cu apă şi spumă şi trei ambulanţe, scrie Mediafax.

„Incendiul a fost localizat şi lichidat, s-a început evaluarea pagubelor, fiind avarii la locuinţa unde a avut loc deflagraţia urmată de incendiu, dar şi la locuinţele din jur. Urmează să se stabilească ce s a întâmplat şi care sunt cauzele ce au provocat această explozie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

În urma exploziei, femeia din garsoniera unde a avut loc deflagraţia a fost rănită suferind arsuri de gradele unu şi doi şi a fost transportată la spital. Explozia s-a produs, cel mai probabil, în timp ce aceasta încerca să umple baloane cu heliu folosind o instalaţie de gaze improvizată, posibil o butelie. Alte cinci persoane au fost intoxicate cu fum.

Explozia a avut loc în cartierul piteştan Războieni, la blocul G1, pe scara C, o clădire de locuinţe sociale.

Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, a declarat că, împreună cu primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, va căuta soluţii pentru cazarea locatarilor din blocul afectat de explozie.