Explozie urmată de incendiu într-un bloc. Toți locatarii au fost evacuați

O explozie urmată de un incendiu s-a produs în această dimineață într-un apartament dintr-un bloc din Găești, județul Dâmbovița. Toți locatarii au fost evacuați.

15 ian. 2021, 09:07
Explozie urmată de incendiu într-un bloc. Toți locatarii au fost evacuați
GAZETA DÂMBOVIȚEI

Explozie urmată de incendiu într-un bloc. O persoană a fost rănită și transportată la spital, iar pompierii au evacuat de urgență toți locatarii.

Citește și: Klaus Iohannis se vaccinează anti-Covid astăzi, în fața tuturor românilor

Conform ISU Dâmbovița, vineri dimineața, pompierii au fost alertați despre producerea unei explozii urmată de incendiu la un apartament situat la etajul 2 al unui bloc de locuințe din orașul Găești. La fața locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de ambulanță SMURD.

Explozie urmată de incendiu într-un bloc. Pompierii au localizat și lichidat rapid incendiul și i-au evacuat pe cei 38 de locatari ai imobilului. Un bărbat de circa 48 de ani a fost rănit în urma deflagrației și a fost transportat la spital de o Ambulanță SAJ Dâmbovița.

La fața locului, pe lângă pompieri au fost prezenți și reprezentanți de la companiile de gaze și electricitate, de la Primăria Găești și Inspectoratul de Stat în Construcții, care fac cercetări pentru evaluarea pagubelor și stabilirea cauzei probabile a producerii exploziei.

Incendiu puternic în Suceava. O biserică arde din temelii

Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri seară, în judeţul Suceava. O biserică a fost cuprinsă de flăcări. Zece autospeciale de stingere au fost trimise la faţa locului. Potrivit ISU Suceava, biserica din Brodina de Sus arde generalizat.

„Intervenim la incendiu la biserică şi clopotniţă. Este ardere generalizată. Intervin pompierii militari de la mai multe subunităţi şi SVSU-urile din zonă. În total, la faţa locului, vor ajunge 10 autospeciale”, anunţă ISU Suceava.

Fenomen miraculos după incendiul care a mistuit o biserică din Suceava. Reprezentanţii bisericii spun că parcă Dumnezeu a arătat un semn divin prin acest fapt.

„Iată cum Dumnezeu ne uimeşte de fiecare dată. Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu. Astfel de semne ne arată că, deşi suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocroteşte. Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruţă sfântul Său locaş, oare noi ce şansă avem?”, a transmis printr-o postare pe Facebook Parohia Argel din judeţul Suceava.