Explozii în două blocuri de locuinţe, la Stockholm: Faţadele s-au prăbuşit, iar geamurile s-au spart

O explozie de origine nedeterminată a avut loc într-un imobil locuit, în centrul Stockholmului, în noaptea de duminică spre luni, fără să rănească pe cineva, au anunţat luni autorităţile din Suedia, care se confruntă de mai multe luni cu un val de explozii de natură criminală, relatează AFP.

13 ian. 2020, 14:08
Explozii în două blocuri de locuinţe, la Stockholm: Faţadele s-au prăbuşit, iar geamurile s-au spart

Un bloc din centrul Stockholmului a fost avariat de o explozie puternică.  Imagini difuzate în cursul nopţii de duminică spre luni surprind o faţadă avariată a unui imobil, cu intrarea demolată şi geamuri sparte.
Mai multe maşini din apropierea clădirii au fost de asemenea atinse de deflagraţie, în cartierul înstărit Östermalm.

”În acest stadiu, nu este posibil să se spună dacă explozia a avut loc în interiorul sau exteriorul imobilului”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei presei locale. Autorităţile au fost alertate către ora locală 1.00 (2.00, ora României) şi au evacuat imobilul. O anchetă preliminară a fost deschisă în vederea stabilirii cauzelor exploziei.

La puţin timp după incident, altă explozie a avut loc, către ora locală 3.00 (4.00, ora României) la Uppsala, la aproximativ 70 de kilometri nord de Stockholm.

Nicio legătură nu s-a stabilit, pentru moment, între cele două explozii. Aflată între cele mai bogate şi prospere ţări din lume, Suedia se confruntă cu un nivel slab de violenţe faţă de alte ţări occidentale. Însă regatul scandinav se confruntă cu o sărăcire a anumitor categorii sociale, iar diferenţele socio-economice se adâncesc mai mult ca în orice alt stat membru OCDE.

În marile oraşe şi tot mai mult în oarşe medii, domină bande care au adesea legături cu traficul de droguri şi poartă un război sângeros.

În afară de atacuri armate care se soldează an de an cu zeci de morţi şi răniţi, grupări rivale folosesc de-acum în mod aproape obişnuit dispozitive explozive sau granade.

Din ianuarie în octombrie 2019, genişti au intervenit la 99 de explozii, dublu faţă de anul precedent în aceeaşi perioadă, şi la 76 de dispozitive neexplodate.


loading...
Partenerii noștri