Explozii în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea, chiar în timpul vizitei lui Putin VIDEO

Canalele locale Telegram au raportat explozii în regiunea Sevastopol, din Crimeea ocupată de Rusia. S-a creat panică în rândul populației, locuitorii raportând explozii în diferite cartiere.

18 mart. 2023, 19:07
Explozii în Sevastopol, cel mai mare oraș din Crimeea, chiar în timpul vizitei lui Putin VIDEO

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit sâmbătă în Crimeea, transmite agenţia rusă Tass, care vorbeşte despre a noua aniversare de la ”reunificarea peninsulei cu Rusia”, referindu-se la anexarea Republicii Autonome Crimeea şi oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă.

O explozie a fost consemnată în apropierea satului Perevalne, districtul Simferopol, unde este staționată o brigadă de apărare de coastă a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de ruşi în Sevastopol, a scris pe Telegram că se desfăşoară antrenamente militare într-unul dintre poligoanele oraşului. Nu au fost oferite alte detalii, scrie Kyivindependent.com, citat de Ziare.com.

Anterior, pe 16 martie, Vadym Skibitskyi, adjunctul şefului serviciilor de informaţii militare ucrainene, a declarat că armata rusă menţine „o puternică componentă terestră şi aviatică” în Crimeea ucraineană, construind fortificaţii şi pregătindu-se pentru apărare în peninsula ocupată.

Citește și: Iulia Timoşenko, despre Putin: „Nu este nebun, ştie ce rău provoacă. Pentru el sunt fie numai sclavi, fie numai duşmani în jur”

Putin a avut o întâlnire dedicată dezvoltării socio-economice a Crimeei şi a Sevastopolului, susţine Tass.

Preşedintele Putin participă în mod tradiţional la evenimentele festive din 18 martie. El a participat în mod repetat la concertele de gală dedicate acestei date, pe stadionul Luzhniki din Moscova, a avut întâlniri speciale cu publicul şi a vizitat personal Crimeea.

Ultima dată când Putin a vizitat peninsula a fost în iulie 2020. Atunci, preşedintele a inspectat şantierul naval Zaliv din oraşul Kerci, pentru a participa la o ceremonie de lansare a chilei pentru mai multe nave navale.

Citește și: Medvedev: „Vorbind pe înţelesul tuturor, americanii au luat-o complet razna. Şi a avea milă de ei nu este corect”