Explozii la o staţie GPL din Crevedia – Supravieţuitoare din Colectiv: Daţi-le marilor arşi şansa pe care ne-aţi refuzat-o. Nu îi lăsaţi şi pe ei să moară

Bilanţul victimelor explozilor şi incendiului produse sâmbătă la o staţie GPL din Crevedia a ajuns la 58 de persoane, din care 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, relevă datele transmise de IGSU.

27 aug. 2023, 10:14
Explozii la o staţie GPL din Crevedia – Supravieţuitoare din Colectiv: Daţi-le marilor arşi şansa pe care ne-aţi refuzat-o. Nu îi lăsaţi şi pe ei să moară

Alexandra Furnea, supravieţuitoare a incendiului din Colectiv, le cere autorităţilor să le ofere celor care au suferit arsuri în urma exploziilor de la Crevedia ”şansa” refuzată celor din Colectiv. ”Nu îi lăsaţi şi pe ei să moară, ca să ascundeţi neputinţele sistemului medical, devastat de corupţie, şi ca să vă protejaţi funcţiile. Transferaţi-i în străinătate acum, nu peste o săptămână”, arată ea.

Să nu credeţi vreo clipă că acum avem tot ce ne trebuie. Nu avem. Spitalele tot nepregătite sunt, iar nosocomialele continuă să ucidă. Dragi autorităţi, stimaţi miniştri, daţi-le marilor arşi de la Crevedia şansa pe care ne-aţi refuzat-o nouă. Nu îi lăsaţi şi pe ei să moară, ca să ascundeţi neputinţele sistemului medical, devastat de corupţie, şi ca să vă protejaţi funcţiile. Transferaţi-i în străinătate acum, nu peste o săptămână”, a arătat Alexandra Furnea, într-o postare pe Facebook.

Raed Arafat: 4 răniți sunt transferați la Bruxelles și Milano, 2 pacienţi de la Floreasca sunt în stare critică, au 95% arsuri pe corp
Ea a cerut autorităţilor să dovedească faptul că s-a învăţat ceva după incendiul de la Colectiv.

”Cerşiţi, dacă este necesar, locuri. Imploraţi-i să ne primească răniţii. Dovediţi că România a învăţat ceva din Colectiv”, a adăugat ea.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului, izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde rapid în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. Bilanţul – 64 de morţi.

Explozie devastatoare la Crevedia: Bilanțul victimelor a crescut la 58. Parchetul a deschis mai multe anchete. Ciolacu: Cine se va face vinovat, va suporta rigorile legii

În 3 noiembrie 2015, mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. A doua zi, Victor Ponta a demisionat. Tot atunci, şi-a anunţat demisia şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.