EXPLOZII succesive la o clinică. Două persoane sunt în stare critică şi 18 sunt rănite. Anchetatorii cred că este un act criminal

Două explozii succesive au vizat o clinică din Lima, unde două persoane se află în stare critică, iar aproximativ 18 persoane sunt rănite, a informat poliţia.

25 iul. 2018, 10:15
EXPLOZII succesive la o clinică. Două persoane sunt în stare critică şi 18 sunt rănite. Anchetatorii cred că este un act criminal

Tragedia de la clinica Ricardo Palma s-a petrecut  în districtul San Isidro din Lima, unde aproximativ 20 de persoane au fost rănite, între care două, grav. Poliţia a informat că la clinică „s-au produs două explozii succesive, una într-o parcare, iar cealaltă, într-un laborator”, a declarat Gaston Rodriguez în cadrul unei conferinţe de presă din incinta spitalului.

Iniţial, pompierii au crezut că explozia ar fi fost provocată de o emanaţie de gaz (de eşapament) la parterul unde se află o parcare. 

Potrivit primelor date despre acest eveniment, poliţia afirmă că ar fi vorba despre un act deliberat şi că poliţiştii au descoperit două obiecte – un rucsac şi un obiect care ar putea fi putut să servească ca dispozitiv exploziv.

Rodriguez a mai spus că cele două persoane aflate în stare critică ar putea fi chiar opersoanele care au  executat atacul.

Cei doi suspecţi sunt grav răniţi şi este vorba despre un bărbat cu răni mari pe faţă şi o femeie care are răni grave la picioare. Poliţistul a mai precizat că femeia nu era nici cadru medical, nici pacient, fapt  ceea ce îi face susceptibili pe poliţiştii care cred că este vorba despre un act criminal.

Nu se cunoaşte cu certitudine motivul care a dus la acest atac.