EXPLOZIV Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu vor ieşirea USR-PLUS de la guvernare

În contextul scandalului generat de dosarele în care premierul Florin Cîţu a fost implicat în SUA, fiind şi condamnat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, lideri importanţi ai USR-PLUS iau în calcul ieşirea din coaliţia de guvernare.

16 aug. 2021, 13:30
EXPLOZIV Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu vor ieşirea USR-PLUS de la guvernare

O ședință a conducerii USR PLUS are loc luni dimineață, pe fondul scandalurilor din jurul premierului Cîțu din ultima vreme. Potrivit unor surse din cadrul ședinței, una dintre temele fierbinți este nominalizarea anunțată de Florin Cîţu pentru Ministerul Finanțelor Publice, în persoana lui Dan Vîlceanu.

Potrivit surselor participante la ședință, Dacian Cioloș și Vlad Voiculescu au cerut ieșirea de la guvernare. Cioloș încearcă astfel să se poziționeze ca un lider în interiorul partidului, în vederea apropiatului congres, în care va fi ales un președinte unic dintre el şi Dan Barna.

În cadrul ședinței se discută cu argumente pro și contra ieșirii de la guvernare, însă nu se va lua o decizie finală în această ședință.

O mare parte dintre liderii USR-PLUS sunt nemulțumiți de nominalizarea lui Dan Vîlceanu la Finanțe, susținând că acesta nu se va ocupa pentru Florin Cîţu de direcționarea tuturor resurselor către aleșii liberali, astfel încât premierul să câştige alegerile interne din PNL.

AUR îl desfiinţează pe Florin Cîţu: „Cum să salveze economia, dacă americanii au trimis recuperatori pe urmele lui?”

Scandal în coaliţie: Florin Cîţu i-a cerut demisia ministrului Justiţiei Stelian Ion

Se pare că situaţia în coaliţie este deja una gravă, mai multe surse dezvăluind că într-o şedinţă dinaintea vacanţei parlamentare, premierul Cîţu i-ar fi cerut ministrului Justiţiei, Stelian Ion, demisia, dar acesta ar fi refuzat să şi-o dea, profitând de faptul că şeful executivului nu mai poate face remanieri fără consultarea cu partenerii din coaliţie.

Profitând de situația din coaliție, cu un premier care nu își mai permite să remanieze un ministru al altui partid fără consultări temeinice, după precedentul Vlad Voiculescu, Stelian Ion a refuzat să demisioneze. Mai mult, acesta a lansat o serie de atacuri la partenerii de coaliție și a decis să declanșeze concursul pentru conducerea DIICOT.

Acest din urmă gest ar fi pus capac răbdării liberalilor, potrivit surselor din cadrul coaliției, determinându-l pe președintele Klaus Iohannis să dea un semnal public referitor la remaniere. Stelian Ion este primul ministrul din Guvernul Cîțu despre care președintele declară că are o activitate care îl nemulțumește.

Dincolo de sfidarea la adresa președintelui, prin declanșarea concursurilor pentru funcții de conducere din parchetele fără consultare, Stelian Ion a ieșit și el la atac, acuzând partenerii de coaliție că „trag frâna de mână” la Ministerul Justiției. O asemenea acuzație îl poate viza doar pe premierul Cîțu.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii vrea să introducă în România programele anti-alcool din SUA, prin care a trecut premierul Cîţu