Expoziţie dedicată familiei prezidenţiale: „Şeful statului este un iubitor al muzicii”

O expoziţie cu tematică muzicală, organizată la Sibiu, va fi dedicată familiei prezidenţiale. Organizatorul spune că gestul său nu este unul formal şi explică că, pe vre­mea man­da­tului de primar, Iohannis a arătat că "este un promotor al actului de cultură, dar şi un iubitor al muzicii".

05 aug. 2015, 09:41
Expoziţie dedicată familiei prezidenţiale: „Şeful statului este un iubitor al muzicii”

Un colecţionar va expune, în primăria din Sibiu, instrumente muzicale şi va dedica evenimentul cuplului prezidenţial, scrie tribuna.ro.

Viorel Cor­dos spune că prin expu­nerea chitărilor – instrumente mu­zicale achiziţionate din ţări din Europa – Sibiul oferă turiştilor, pe perioada esti­vală, încă un punct de atrac­ţie, mai ales că sunt expuse şi chitări care au aparţinut unor muzicieni cunoscuţi.

„Venisajul, progra­mat pentru miercuri – 12 august a.c., la ora 14.00, este unul special. În calitate de iniţiator şi organizator, am decis ca acest eveniment, intitulat ” Loja chitarelor – Loja muzicii” să fie dedicat familiei prezidenţiale. Nu este un gest formal. Actualul preşe­dinte al României, pe vre­mea man­da­tului de primar, a arătat că este un promotor al actului de cultură, dar şi un iubitor al muzicii. Mai mult, în 2007, Sibiul a devenit „Capitală Culturală Euro­peană”. În acest sens, noi păs­trăm tradiţia multicultu­ra­lităţii. Dacă la finele anului trecut, preşedintele era invitat la un concert de muzică clasică – organizat de Am­basada Italiei şi de Institutul Italian de Cultură din Bucu­reşti, nu văd de ce noi nu putem să-i dedicăm acest eveniment expoziţional?”, a declarat colecţionarul sibian.