Extravaganţă culinară. Japonia îşi celebrează noul împărat cu un hamburger de aur, care costă 800 de euro VIDEO

Un imens hamburger, pe care s-a pulverizat praf de aur, a fost creat în Japonia, pentru a celebra urcarea unui nou împărat pe tron, dar şi Săptămâna de Aur, perioadă în care au loc o serie de sărbători nipone.

13 apr. 2019, 19:11
Extravaganţă culinară. Japonia îşi celebrează noul împărat cu un hamburger de aur, care costă 800 de euro VIDEO

Hamburgerul de aur este o creație a restaurantului Oak Door de la hotelul Grand Hyatt din Tokyo. Sandwich-ul cântărește aproximativ trei kilograme și costă în jur de 800 de euro. Potrivit restaurantului, el poate sătura între şase şi opt persoane şi, pe lângă hamburger, le vor mai fi serviţi cumpărătorilor „cartofi gigantici” şi o sticlă de şampanie sau vin.

Majestatea Sa Imperială, împăratul Akihito, are 85 de ani și a decis să se retragă voluntar de pe tron, pe data de 30 aprilie 2019, din cauza unor probleme de sănătate. Era Reiwa, după cum va fi cunoscută domnia următorului împărat, va începe oficial pe 1 mai, când este încoronat Printul Naruhito. Pentru a sărbători, japonezii vor avea mai multe zile libere decât în mod obişnuit, Săptămâna de Aur reprezentând de fapt zece zile de sărbătoare.