Extravaganţa dusă dincolo de limite. 10 hoteluri UNICE în lume GALERIE FOTO

Majoritatea turiştilor privesc hotelurile ca pe nişte simple locuri de dormit, unde să-ţi aşezi capul pe o pernă între două drumuri, unde faci un duş, îţi schimbi hainele şi îţi continui excursia. Există însă situaţii în care însuşi hotelul este principala atracţie a unei vacanţe. Iată o listă a celor mai curioase, ciudate şi exotice astfel de stabilimente.

25 sept. 2013, 07:17

1. Hotelul Ještěd, Cehia

Arhitectul ceh Karel Hubáček este responsabil pentru turnul retro-futurist înalt de 94 de metri, ce se înalţă pe muntele Ještěd. Clădirea are un aspect futurist chiar şi acum, deşi a fost construită între anii 1963 şi 1968. Turnul a fost distins cu Premiul Perret, de Uniunea Internaţională a Arhitecţilor, iar aici se găseşte atât un hotel, cât şi un restaurant.

Panorama este una dintre cele mai uluitoare din întreaga Cehie, de la înălţimea turneului putându-se cuprinde cu privirea părţi din Germania şi Polonia şi o mare parte a Boemiei. Acesta este locul unde s-a turnat filmult Grand Hotel, în 2006.

2. Giraffe Manor, Kenya

Construit în anul 1932, de către Sir David Duncan, se află la 30 de minute de centrul capitalei Kenyei, Nairobi. Funcţionează ca hotel din anul 1984, are şase dormitoare, iar printre personalităţile care au poposit aici se numără Mick Jagger, Richar Chamberlain, Brooke Shields sau Ewan McGregor.

Este un sanctuar al girafelor, aici fiind aduse în urmă cu patru decenii două girafe Rotschield, specii pe cale de dispraţie la vremea respectivă. Şia stăzi sunt puţine în lume, doar 650, multe dintre ele găsindu-se aici. De asemenea, în pădurile din jur trăiesc peste 180 de specii de păsări.

3. Marqués de Riscal, Spania

Se află în renumita zonă Vinos de los Herederos, din satul medieval Elciego, din Ţara Bascilor. Curbele spectaculoase ale hotelului, acoperişul de titan şi asimetria zidurilor oferă un contrast elegant cu cramele istorice proiectate în 1858, de către arhitectul Ricardo Bellsola. Hotelul are 43 de camere şi apartamente de lux, fiecare fiind unică din punct de vedere ale designului interior. În cadrul centrului Caudalie Vinothérapie Spa se oferă o gamă largă de tratamente pe bază de struguri.

4. Hotelul Muntele Magic, Chile

Are forma unui vulcan şi este acoperit cu muşchi şi plante, astfel că arată ca şi casa unui hobbit. Se află situat în Rezervaţia Naturală Privată Huilo Huilo, în mijlocul naturii. În pădurile din jur se găsesc cele mai mici specii de cerb din lume. Hotelul are nouă camere, fiecare fiind denumită după diferite specii de păsări locale. Aici se poate face o baie fierbinte în căzi din trunchi de copac, aplasate pe o puncte, cu vedere la pădure.

5. Sarova Saltlick Game Lodge, Kenya

Este o destinaţie palpitantă, chiar în inima faunei sălbatice. Se află la poalele Dealurilor Taita, în apropiere de Parcul National Tsavo West, la aproximativ şase ore de mers cu maşina de la Nairobi sau trei ore şi jumătate de la Mombasa. Hotelul are 96 de camere.

6. Marmara Antalya, Turcia

Situat pe cunoscutele dealuri Falez, cu vedere uimitoare la Marea Mediterană, Marmara Antalya oferă un hol rotativ impresionant singurul din lume care le oferă oaspeţilor o privelişte de 360 de grade. Rotaţia este ajutată de şase motoare electrice amplasate la subsol, astfel că te poţi culca având privelişte spre mare şi te trezeşti având vedere la piscină. Întregul hotel are 238 de camere.

7. Hotelul Sun Cruise, Coreea de Sud

Se află pe coasta de este a Coreei de Sud, pe o faleză, în staţiunea Jeongdongjin şi are forma unui vas de croazieră. Are 165 metri lungime, 45 metro înălţime şi o greutate de 30.000 de tone. Dispune de 211 camere, iar preţul este unuol accesibil, 45,12 lire sterline pe noapte. Deschis în 2002, hotelul a devenit rapid una dintre cele mai populare destinaţii din Coreea de Sud.

8. King Pacific Lodge, Canada

Este considerat a fi singurul hotel din lume în care oaspeţii plutesc pe apă în timp ce dorm. Spre deosebire de navele de croazieră, acest hotel este confortabil şi unic, deoarece trece printr-una dintre cele mai mari rezervaţii naturale din lume, Princess Royal Island. Se află pe coasta de vest a Canadei, în Columbia Britanică, şi este deschis din mai până în octombrie.

9. Floarea Oceanului, Maldive

Numele îi este dat după floarea specifică insulelor Maldive, iar proiectul a fost dezvoltat de olandezii de la Dutch Docklands International, într-un joint venture cu guvernul local. Se află situat pe marele atol de nord, la doar 20 de minute de mers cu barca de capitala Male şi aeroportul internaţional.

10. Hotelul Desert Lotus

Se află situat în mijlocul nisipurilor Deşertului Xiangshawan, în Mongolia Interioară, la 800 km veste de capitala Chinei, Beijing. Structura este alcatuită din mai multe acoperişuri, ca ale unui cort imens, care adunate formează o floare de lotus. Construcţia nu are ţigle sau cărămizi, ci doar materiale ecologice care folosesc energia soarelui, apei şi vântului.