Fac cu rândul la cazanul cu ţuică din sat: „Beau la fel şi femeia şi bărbatul” VIDEO

Aglomeraţie mare la cazanul satului. Într-o localitate din Dolj, ţuica nu şi-o face fiecare în gospodăria lui. Oamenii păstrează o tradiţie veche de zeci de ani şi fac cu rândul la cazanul satului. Stau şi câte o noapte întreagă lângă foc până ce tăria este gata.

17 oct. 2015, 11:03
Fac cu rândul la cazanul cu ţuică din sat: „Beau la fel şi femeia şi bărbatul” VIDEO

În localitatea Giurgiţa, sătenii abia mai găsesc câte o zi liberă la cazanul satului, informează România TV. Unii vin cu noaptea-n cap pentru a face ţuica.

Avem boască de la noi de acasă, de la struguri. Veniram de la 6 dimineata… si vine altu, sunt altii dupa noi. Merge treaba…”, a spus o femeie, care întreţinea focul la cazan. 

Citeşte şi Copil în stare gravă după ce a căzut în cazanul cu ţuică VIDEO

Pe vremuri, cazanul era al colectivului. Acum însă a fost privatizat, iar pentru a face ţuica aici, oamenii plătesc. „Ia si tuica, ia si bani. De cand cu colectivu e cazanul aici. L-a cumparat omu asta si acum face lumea la el. E cazanul satului, face toata lumea la el”, a mai spus demeia. 

A fost an bun pentru struguri, iar ţuica va fi şi ea pe măsură, spun oamenii. „Beau la fel şi ala, si ala, si femeia si barbatu”, a mai spus localnica.