Facebook a câştigat 300 de milioane de dolari de pe urma utilizatorilor de dispozitive mobile

Reţeaua de socializare Facebook a câştigat aproximativ 300 de milioane de dolari de pe urma utilizatorilor de smartphone-uri, tablete şi internet pe mobil.

31 ian. 2013, 11:33

Din cei peste un miliard de utilizatori Facebook din lume, aproximativ 16 procente, adică 157 de milioane de oameni, au accesat site-ul folosind doar dispozitive mobile, cum ar fi telefoane sau tablete, potrivit Business Insider. Aceşti oameni nu ştiu cum arată pagina de Facebook de pe un calculator normal.

În prezent, 23 de procente din profitul companiei vine de la reclamele pe mobil. Câştigurile totale ale companieiau fost de 1,59 miliarde de dolari, din care, 1.33 de miliarde doar din reclamele afişate pe site. Astfel, Facebook a obţinut 300 de milioane de dolari datorită utilizatorilor ce folosesc reţeaua prin dispozitive mobile. În 2014, aceste venituri ar putea depăşi 1,2 miliarde de dolari.

Această creştere este normală, dat fiind creşterea numărului de utilizatori de tablete şi de smartphone-uri. Accesibilitatea pe care acestea le oferă îi face pe oameni să folosească Facebook-ul în orice locaţie, pornind de baruri, mijloace de transport sau chiar pe stradă.