Facebook a dezvăluit date personale ale utilizatorilor către mai multe companii

Publicat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 23:17 // Actualizat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 23:17 // Sursa: romaniatv.net

O comisie parlamentară britanică a acuzat miercuri Facebook că a dezvăluit date personale ale utilizatorilor săi către unele companii, sprijinindu-şi acuzaţiile pe mai mult de 200 de pagini de email-uri interne ale gigantului american.

Facebook a respins aceste acuzaţii.'Publicarea acestor documente este în interesul publicului', a afirmat Damian Collins, preşedintele Comisiei pentru mediul digital, cultură şi mass-media (DCMSC) din Camera Comunelor.

'Ele ridică întrebări importante despre modul în care Facebook gestionează datele utilizatorilor săi, despre politicile sale în materie de colaborare cu dezvoltatorii de aplicaţii şi despre cum îşi exercită poziţia dominantă pe piaţa social media', a adăugat el.

Facebook se află de câteva luni în vizorul acestei comisii în cadrul unei anchete asupra fenomenului 'fake news' (ştiri false).

Săptămâna trecută, preşedintele comisiei i-a cerut unui responsabil al reţelei sociale să explice conţinutul emailuri-lor interne ale Facebook confiscate de la compania americană Six4Three, care au la origine o plângere formulată în Statele Unite şi au fost obţinute în cadrul unei proceduri parlamentare rar utilizate.

'Nu credem că am primit răspunsuri sincere de la Facebook în legătură cu aceste probleme importante. De aceea publicăm documentele', a declarat miercuri Damian Collins.

Făcând un rezumat al celor 250 de pagini de documente, care include email-uri trimise de şeful Facebook Mark Zuckerberg, Collins a ridicat câteva 'probleme-cheie'.

El a afirmat că Facebook a încheiat acorduri cu unele companii pentru a le permite 'accesul deplin la datele prietenilor utilizatorilor' reţelei sociale, deşi gigantul american a anunţat în 2015 că a pus capăt acestor practici.

Contactat de AFP, Facebook a spus că 'nu a vândut niciodată datele cuiva'. Documentele publicate miercuri 'sunt prezentate într-un mod foarte înşelător, fără prezentarea contextului', a declarat un purtător de cuvânt al gigantului american.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H