Facebook a lansat o nouă aplicaţie dedicată adolescenţilor

Facebook a lansat o nouă aplicaţie dedicată adolescenţilor. Aceasta este disponibilă momentan doar pentru dispozitivele Apple din SUA. Cu ajutorul aplicaţiei se pot încărca poze şi videoclipuri în funcţie de sentimente, iar acestea pot primi like-uri şi dislike-uri, după care sunt transformate într-un profil video, anunţă BBC.

23 aug. 2016, 08:38
Facebook a lansat o nouă aplicaţie dedicată adolescenţilor

Toate postarile sunt publice, iar in meniul setari nu exista vreo modalitate de a face contul privat. Potrivit BBC, un expert in securitate a declarat ca lipsa acestei optiuni poate fi un motiv de ingrijorare.

Aplicatia „Members of Lifestage”, creata special pentru elevi, permite ca acestia sa-si vada profilurile unul altuia, doar daca fiecare membru a inregistrat 20 de alti membri. Cu toate acestea, aplicatia nu poate garanta ca toate login-urile sunt autentice, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Nu putem preciza ca, daca un adolescent spune ca merge la o scoala, el chiar merge la acea scoala. Toate videoclipurile pe care le postezi, devin publice”, a declarat Facebook.

„Lifestage” nu are un chat, dar utilizatorii pot folosi informatiile de pe Instagram sau Snapchat.

In iTunes, aplicatia are deja un rating de 2.5 stele si comentarii care spun ca este „cam infioratoare” si „confuza”.

Aceasta aplicatia apartine de Facebook si a fost creata de catre Michael Sayman, in varsta de 19 ani. Acesta a scris pe contul sau de Facebook ca aplicatia seamana foarte mult cu Facebook-ul in primii lui ani de la lansare.

Potrivit site-ului de statistici „Statista”, doar 8% dintre utilizatorii de Facebook din SUA au intre 13 si 19 ani.

„In 2004, la Facebook era vorba despre „Cine sunt eu?”. Pot sa-mi postez statusul relatiei. Pot sa distribui piesa mea preferata. Totul a fost despre cum ma pot exprima eu”, a declarat creatorul „Members of Lifestage”.

„Cum Facebook a crescut in ceva mult mai mare, am vazut oportunitatea de a crea acel „Cine sunt eu?” inca o data, dar acum, pentru Generatia Z a anului 2016″, a mai spus acesta.

Citşte şi Secretele Facebook-ului, dezvăluite! Cum treci dincolo de setările obişnuite