Facebook a picat, pierderi de miliarde pentru Mark Zuckerberg

Șeful Facebook a pierdut miliarde de când aplicațiile sale au început să aibă probleme, conform urmăririi în timp real de către Forbes.  

05 oct. 2021, 00:01
Facebook a picat, pierderi de miliarde pentru Mark Zuckerberg

Utilizatorii Facebook, Whatsapp sau Instagram au început să migreze spre alte rețele de socializare, cu cât pana de la Facebook continuă deja de ore bune. Twitter, Telegram sau Signal înregistrează în aceste momente creșteri printre utilizatori.

Șeful Facebook a pierdut miliarde de când aplicațiile sale au început să aibă probleme, conform urmăririi în timp real de către Forbes.

Lista Forbes cu „câștigătorii și învinșii de azi” urmărește de la închiderea activității din ziua precedentă, ceea ce înseamnă că pierderile masive ale lui Zuckerberg s-au produs de când clienții au început să se confrunte cu probleme tehnice.

Facebook, Instagram și WhatsApp au picat luni în toată lumea. Reacţia oficială a Facebook

Cu toate acestea, alți lideri din zona Big Tech au înregistrat pierderi recente, potrivit datelor, Jeff Bezos de la Amazon și Bill Gates, având și pierderi de miliarde, deși sunt relativ minore în umbra celor 6,7 miliarde de dolari ai lui Zuckerberg.

Pierderea l-a plasat pe Zuckerberg pe locul șase pe lista Forbes a celor mai buni miliardari din lume. Elon Musk se află în partea de sus.

Reţelele de socializare Instagram, Facebook şi WhatsApp au înregistrat, luni, o serie de probleme tehnice, fapt care a dus la întreruperea aplicaţiilor. Experţi în securitate nu exclud un sabotaj intern, potrivit Reuters.

Aplicaţiile nu sunt disponibile de luni după-amiază. Din cauza unor probleme tehnice, aplicaţiile grupului Facebook (WhatsApp, Instagram et Facebook) au fost inaccesibile luni, după ora 17.00.

 

Cum a sărbătorit Mark Zuckerberg ziua de 4 iulie. CEO-ul Facebook are o placă de surf electrică

Potrivit Downdetector care urmăreşte defecţiunile, aproape 10.000 de utilizatori nu mai au acces la Instagram. Nici versiunile web, nici aplicaţiile mobile nu sunt disponibile.

„Suntem la curent cu faptul că unele persoane nu pot accesa aplicaţiile şi produsele noastre. Lucrăm pentru a reveni la normal cât mai rapid posibil şi ne cerem scuze pentru acest inconvenient”, a scris pe Twitter Andy Stone, un purtător de cuvânt de la Facebook.

Pe Wall Street, acţiunile Facebook, deja în scădere la începutul sesiunii, au înregistrat pierderi de aproape 6%.

Experţi în securitate care urmăresc această situaţie apreciază că a fost declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, cu toate că ipoteza unui sabotaj din interior rămâne posibilă, scrie Reuters.

Un atac din afară este considerat mai puţin posibil, întrucât ar presupune, fiind vorba despre unul dintre cele mai populare site-uri din lume, fie o coordonare între grupări criminale sau o tehnică foarte inovativă, comentează Reuters.