Facebook anunţă schimbări care va revoluţiona conţinutul video. YouTube, Netflix şi televiziunile clasice, în pericol

Cea mai mare reţea de socializare, Facebook, anunţă o mișcare ce îl aruncă în concurență directă cu YouTube și alte canale de streaming video, dar și cu televiziunile, informeaza BBC.

10 aug. 2017, 08:51
Facebook anunţă schimbări care va revoluţiona conţinutul video. YouTube, Netflix şi televiziunile clasice, în pericol

Utilizatorii rețelei vor putea în curând să acceseze serviciul Watch, care oferă posibilitatea de a urmări diverse show-uri, unele dintre ele produse direct de rețeaua de socializare.

Funcția Watch va putea fi personalizată, astfel încât utilizatorii să poată urmări emisiunile pe care le doresc, în funcție de preferințe. Aceștia vor putea, totodată, să lase comentarii și să se conecteze cu prietenii lor, în grupuri dedicate pentru discuții despre show-urile urmărite, arată incont.

“Când privești o emisiune nu trebuie să fii pasiv. Poate fi o șansă de a împărtăși experiența și de a uni oameni cărora le pasă de aceleași lucruri”, a scris CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook.

Serviciul video este disponibil de ceva timp pe Facebook, dar până acum a fost dominat de clipuri făcute de amatori sau de mici filmulețe postate de presă.

Cea mai mare rețea socială din lume a adăugat o opțiune pentru video anul trecut, dând de înțeles că ar putea să producă propriul continut. Acest serviciu va deschide o nouă oportunitate pentru Facebook de a face bani, pe măsură ce show-urile prezentate pe rețeaua de socializare vor atrage publicitate masiv.

Astfel, Facebook intră pe o piață deja aglomerată și în continua creștere, aceea a site-urilor de streaming video, ca YouTube și Netflix, dar și a televiziunilor clasice. Disney a anunțat, totodată, că renunță la contractul cu Netflix, pentru a-și crea propria rețea de streaming video, din 2019.

Facebook a anunțat deja o serie de evenimente sportive pe care le va transmite, precum și emisiuni de gătit sau show-uri realizate de National Geographic.