FACEBOOK: ce nu ştiai despre compania pe care o frecventezi zilnic

Facebook a urmat exemplul altor giganţi tehnologici americani, precum Google şi Yahoo!, şi a publicat cifrele privind diversitatea etnică şi prezenţa feminină în companie, relevând că doar 31 % din angajaţi sunt femei, iar 4 % sunt hispanici, informează joi agenţia EFE.

26 iun. 2014, 08:04
FACEBOOK: ce nu ştiai despre compania pe care o frecventezi zilnic

Cifrele publicate de Facebook nu diferă în această privinţă de restul companiilor din sector: profilul majoritar al angajaţilor sunt bărbaţi albi sau asiatici, în timp ce femeile au o prezenţă de sub 40 %, iar procentul persoanelor de culoare (nu doar afro-americani) şi al hispanicilor este extrem de redusă.

Din cei aproximativ 7.000 de angajaţi confirmaţi de compania Facebook din SUA, 69 % sunt bărbaţi, faţă de 31 % de femei, în timp ce diversitatea etnică este de 57 % albi; 34 % asiatici; 4 % hispanici; 3 % alte rase şi 2 % persoane de rasă neagră.

Sunt cifre similare celor dezvăluite de Google, la 28 mai, când a publicat un grafic în care domină bărbaţii (70 %) şi rasa albă (61 %), în condiţiile în care 30 % din angajaţi sunt femei şi doar 3 % sunt hispanici.

‘La Facebook, diversitatea este esenţială pentru a reuşi în misiunea noastră. Elaborăm produse pentru a conecta lumea, ceea ce înseamnă că avem nevoie de o echipă care să înţeleagă şi să ilustreze comunităţile, experienţele şi culturile diferite’, notează totuşi într-un comunicat Maxine Williams, responsabilul la Global Diversity al celei mai mari reţele de socializare din lume.