Facebook devine coşmarul a milioane de oameni. Cum poate vedea orice prieten pe unde ai umblat

Printr-o extensie de Google Chrome intitulată Marauder’s Map, un nume inspirat din Harry Potter, prietenii tăi pot afla pe unde ai umblat!

28 mai 2015, 08:23
Facebook devine coşmarul a milioane de oameni. Cum poate vedea orice prieten pe unde ai umblat

FACEBOOK: Intenţionat sau mai puţin, partajăm un amalgam de informaţii personale pe reţelele sociale ale momentului. Realitatea este cu atât mai macabră cu cât ne apropiem de elemente de localizare. Pentru că implicit fiecare mesaj al vostru de pe Facebook Messenger, de exemplu, este însoţit de o locaţie exactă, cineva s-a decis să transpună acel amalgam de detalii de fond într-o nou format mai uşor digerabilă.

Poartă numele de Marauder’s Map, iar extensia omonimă de Google Chrome, care vă pune pe micul ecran paşii executaţi în lumea reală, nu include decât momentele pentru care v-aţi dat acordul să fiţi localizaţi. Mai precis, ţine doar de fascinaţia voastră de a porni sau dezactiva modulul locaţiei în timp real din fereastra de Facebook Messenger. Dacă ezitaţi să dezactivaţi localizarea şi aveţi mai mulţi prieteni care ţin la acelaşi nivel de transparenţă în viaţa reală şi digitală, locaţia acestora va fi dezvăluită pe o hartă precum cea ilustrată mai jos.

Detalii pe playtech.ro