Facebook ia o decizie care va întrista milioane de ultilizatori. Reţeaua vrea să elimine numărul de like-uri

Cea mai mare reţea socială testează în prezent posibilitatea ascunderii numărului de like-uri primite de o postare.

03 sept. 2019, 08:10
Facebook ia o decizie care va întrista milioane de ultilizatori. Reţeaua vrea să elimine numărul de like-uri

În codul sursă al aplicaţiei Facebook de Android a fost descoperit un nou mod de afişare a reacţiilor pe care prietenii le au la un anumit post. În acest caz, sunt afişate numele câtorva persoane care au dat like, însă lipseşte cifra exactă a numărului de like-uri.

Facebook a confirmat deja că ia în considerare ascunderea numărului de like-uri şi că experimentează diverse modalităţi în care poate face acest lucru. Deocamdată, însă, modificarea nu este vizibilă pentru utilizatorii obişnuiţi ai reţelei sociale. Facebook vrea să vadă, înaintea de a o implementa, în ce fel influenţează numărul de postări şi veniturile din reclame.

Oficialii companiei cred că ascunderea numărului de like-uri ar putea scuti utilizatorii de presiunea şi compararea cu prietenii care se bucură de mai mult succes. Asta, în concordanţă, ar putea încuraja utilizatorii să posteze mai frecvent.

Facebook a constat că o parte utilizatizatorilor şterg postările care au număr mic de like-uri, iar experienţa acestui gen de insucces îi descurajează să posteze uneori.

Compania americană realizează acelaşi tip de experiment şi în cazul Instagram, produs care testează deja în şapte ţări ascunderea numărului de like-uri. Până acum, Facebook nu a făcut publice concluziile acestor teste.