Facebook introduce internet gratuit în Zambia

Facebook a lansat o aplicaţie joi ce va oferi utilizatorilor din Zambia acces gratuit la reţeaua socială, precum şi la alte site-uri critice, în cadrul planului său de a extinde accesul web la 4,25 miliarde de persoane ce nu dispun de internet, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

01 aug. 2014, 06:28
Facebook introduce internet gratuit în Zambia

 Facebook introduce internet gratuit în Zambia. ‘Aplicaţia Internet.org va fi disponibilă în primul rând pentru abonaţii Airtel din Zambia şi vom continua să îmbunătăţim experienţa şi să o lansăm în alte părţi ale lumii’, a declarat managerul de produs de la Facebook Guy Rosen într-o postare blog. El a precizat că aplicaţia va oferi acces liber la 13 site-uri web, inclusiv AccuWeather, Google Search, Go Zambia Jobs,
Wikipedia, WRAPP, o aplicaţie de drepturi ale femeii, şi desigur Facebook.

Airtel va acoperi costul de acces liber în speranţa că clienţii îşi vor upgrada planurile pentru a li se permite chiar mai mult acces la internet, a adăugat Rosen.

Citeşte şi Facebook vine cu o schimbare importantă. Cum te va afecta

Patronul Facebook Mark Zuckerberg a anunţat iniţiativa Internet.org vara trecută. Săptămâna trecută el a anunţat că programe similare în Filipine, Paraguay şi Tanzania au adăugat 3 milioane de noi utilizatori de internet.

‘Acesta este un mare pas înainte în realizarea misiunii Facebook şi Internet.org’, a declarat Zuckerberg la lansarea în Zambia. ‘Căutăm să aducem servicii de bază gratuite în cât mai multe ţări în curând’.