Facebook nu îşi mai dezvoltă avionul solar pentru furnizarea conexiunii la Internet

Facebook a anunţat că nu va mai dezvolta avionul care ar fi trebuit folosit pentru furnizarea conexiunii la internet în zonele izolate.

27 iun. 2018, 06:37
Facebook nu îşi mai dezvoltă avionul solar pentru furnizarea conexiunii la Internet

Facebook, la fel ca Google, încearcă să extindă acoperirea internetului la nivel mondial, pentru a aduce creştere propriilor afaceri. Ambele companii au în plan diverse strategii în acest sens.

Una dintre aceste strategii este reprezentată de drone sau chiar avioane care să zboare suficient de jos şi de mult pentru a transmite internet în zonele care în mod normal nu au o conexiune stabilă.

Din această categorie făcea parte şi Aquila, un gigantic avion în formă de V, cu aripi foarte lungi şi bazat pe energie solară. Facebook spera să-l poată folosi ca un mijloc de furnizare a unei conexiunii la internet. Însă, compania americană tocmai a anunţat că renunţă la dezvoltarea lui Aquila, la facilitatea dedicată special şi la cele 16 joburi responsabile de întreţinere şi dezvoltare.

Avionul celor de la Facebook a devenit public în 2015 şi a fost testat pentru prima oară în 2016. A fost un test eşuat, care s-a încheiat cu o aterizare forţată şi defectarea serioasă a avionului.