Facebook retrage videoclipul antiimigranţi postat de Viktor Orban

Facebook a retras un videoclip postat de un consilier al premierului ungar Viktor Orban, Janos Lazar, în care acesta declara că imigranţii sunt responsabili de o creştere a nivelului insecurităţii şi de expulzarea unor ”creştini albi” la Viena, scrie Reuters.

08 mart. 2018, 10:33
Facebook retrage videoclipul antiimigranţi postat de Viktor Orban

Janos Lazar, care este şeful de cabinet al lui Orban, a denunţat cenzura din partea reţelei de socializare. Facebook a explicat că videoclipul încalcă regulile sale comunitare, potrivit unei postări de ecran postate online de către acesta.

În videoclip, postat online marţi, Lazar este filmat pe o stradă din Favoriten, un cartier din capitala austriacă în care trăiesc numeroşi străini.

”Este multă dezordine, mizerie şi gunoaie pe străzi, iar cei câţiva vienezi care mai trăiesc aici spun că infracţiunile sunt mult mai numeroase”, afima acest apropiat al lui Orban, pe fondul unor imagini în care apar musulmani.

Citeşte şi Migranţi descoperiţi ascunşi în mai multe microbuze care veneau din Turcia şi se îndreptau spre Republica Moldova

Partidul Social-Democrat (SPÖ) austriac, aflat la putere la Viena împreună cu ecologiştii, a respins aceste declaraţii, care fac parte, în opinia lor, dintr-o ”strategie electorală rasistă şi xenofobă” a partidului consevator ungar Fidesz în vederea alegerilor legislative de la 8 aprilie.