Facebook şi Instagram permit incitarea la ură împotriva soldaţilor ruşi. Utilizatorii pot cere chiar moartea lui Vladimir Putin, în postările lor

Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, aduce modificări temporare politicii privind discursul instigator la ură pentru utilizatorii din Europa de Est și Caucaz.

11 mart. 2022, 09:20
Facebook şi Instagram permit incitarea la ură împotriva soldaţilor ruşi. Utilizatorii pot cere chiar moartea lui Vladimir Putin, în postările lor

Utilizatorii de Facebook și Instagram din unele țări vor avea voie să facă apel la violență împotriva soldaților ruși, în contextul invaziei Ucrainei, după ce compania-mamă Meta a făcut o schimbare temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură, scrie The Guardian.

Compania permite, de asemenea, temporar, unele postări care cer moartea președintelui rus, Vladimir Putin, și a omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko, în țări precum Rusia, Ucraina și Polonia, potrivit e-mailurilor interne adresate moderatorilor săi de conținut.

Ca urmare a invaziei ruse în Ucraina am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent, cum ar fi „moarte invadatorilor ruși”. Încă nu vom permite apeluri la violență împotriva civililor ruși”, a transmis Meta într-un comunicat.

Apelurile la moartea liderilor politici vor fi permise cu excepția cazului în care conțin alte ținte sau au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea.

Citeşte şi Convoiul militar rusesc de lângă Kiev a fost redesfăşurat. Coloana de 64 km a fost repoziţionată în păduri, lansatoarele de rachete au fost instalate în câmp

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică Armeniei, Azerbaidjanului, Estoniei, Georgiei, Ungariei, Letonia, Lituaniei, Poloniei, României, Rusiei, Slovaciei și Ucrainei.

Ca răspuns, ambasada Rusiei în SUA a cerut Washingtonului „să oprească activitățile extremiste ale Meta și să ia măsuri pentru a-i aduce pe făptași în fața justiției”. „Politica agresivă și criminală a Meta care duce la incitarea la ură și ostilitate față de ruși este scandaloasă”, a transmis ambasada. „Acțiunile companiei sunt încă o dovadă a războiului informațional fără reguli declarat țării noastre”.

Citeşte şi Războiul din Ucraina se extinde. Ruşii au bombardat în premieră oraşele Luţk şi Dnipro, cel puţin un civil a fost ucis


loading...
Partenerii noștri